´Fotoğrafta kompozisyon´ ve ´Çevre zamanı´

´Fotoğrafta kompozisyon´ ve ´Çevre zamanı´

Antakya ve yöresinin değerlerini tanıtlak amacıyla “Fotoğrafta Kompozisyon” ve “Çevre Zamanı” başlıklı sergiler açıldı. 17-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında Hatay Kültür Merkezi´nde gezilebilen sergilerden, ´Çevre zamanı´ Muhi

 

Akın Bodur
Serginin açılışını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İskenderun Belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek yaptı. Daha önce Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi´nde, fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil anısına gerçekleştirilen serginin bir bölümü olan “Fotoğrafta Kompozisyon” başlıklı serginin fineart baskıları da Antakyalı fotoğraf sanatçısı Selçuk Akbulut ve ailesi tarafından yapıldı.
´Çevre Zamanı´ konulu ve olası çevre felaketlerinin uyarısı niteliğindekin serg, İskenderunlu karikatürist Muhittin Köroğlu´na ait eserlerden oluşuyor. ´Çevre Zamanı´ adlı sergi, sanatçı Köroğlu´nun çalışmalarından bazılarını içeriyor. Osmaniye kökenli sanatçı Kazım İşgüven de serginin konuk sanatçısı arasında yer aldı.

Hangi sanatçıların eserleri sergileniyor?
'Fotoğrafta kompozisyon' adlı sergiye eserleriyle katılan sanatçılar şu isimlerden oluşuyor: Armağan portakal, Arzu Kutan, Ayla Aybulut Torun, Aytek Köroğlu, Berna C. Bayındır, Burcu Dilek, Canan Erenmemişoğlu, Deniz Şeşen, Esra Öztürk, Gülter Özgür, Hakkı Yıldırmaz, Levent Geylan, Mehmet İzdeş, Mehmet Öztabak, Mete Köroğlu, Neslihan Baran Sami, Nigar Akbulut, Özlem Gürsoy, Sait Tosyalı, Selçuk Akbulut, Semda Karadayı Kasımoğlu, Şener Tekçi, Tolga Eşiz, Tuana Akbulut, Umut Dilek, Yasemin Atasoy, Yavuz Pilevneli, Yelda Akcoş Akıllıgöz ve Zübeyde Altuğ.
Sergi bugün (17 Temmuz Salı) saat 17.00´da Antakya Halk eğitim Merkezi yanındaki Hatay kültür Merkezinde açılacak ve 21 Temmuz´a kadar gezilebilinecek.
Sergiler kapsamında Antakya ve Samandağ yöresine yönelik kültür gezisi de yapıldı. Katılanların, Hatay Arkeoloji Müzesi ile başladığı kültür gezisi, St. Pierre Kilisesi, Habi-i Neccar cami, Sarımiye cami, katolik kilisesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler müzesi, Uzun Çarşı gezisi, Samandağ´daki Musa Ağacı, Hıdırbey ve Vakıflı mahalleleri, Titus tüneli, Beşikli Mezar mağarası, St. Simone Manastırı ile sürdü.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00