Profesöre törenli emeklilik

Profesöre törenli emeklilik

MKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit, emekliye ayrıldı. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yigit için emeklilik töreni düzenlendi.

 

Atatürk Konferans Salonundaki törene MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. Toplumda iz bırakanlarla toz bırakanların olduğunu belirten rektör Kaya, Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit´in de örnek kişiliği ve bilime verdiği değerle Mustafa Kemal Üniversitesi´nde iz bıraktığını söyledi. Kaya, “Bir toplumda bir öğretim üyesinin emekli olduktan sonra toplum için neler yaptığına bakmak lazım. Abdurrahman Yiğit, bilimsel açıdan Hatay´a ve Türkiye´ye çok şeyler vermiş bir öğretim üyesidir. Biz onu örnek almalıyız. Her şeyin bir sonu vardır ama herkes Abdurrahman Yiğit´i kaliteli, bilimsel ve halk adamı, adam gibi adam olarak tanıyacaktır' dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılınç da, 'Hocamız, 1995 yılında buraya geldiği zaman gençliği ve dinamikliği hepimizin dikkatini çekmişti. Bizlerden her zaman gençti ve hala da öyle görünüyor. Hocamla ilgili paylaşacak çok güzel anılarımız var. Abdurrahman hocamla sohbetlerimiz hem müzik üzerine hem sağlık üzerine oluyordu' diye konuştu.
Törene katılanlar, açılan kürsüden Prof. Dr. Yiğit´ hakkında düşünce ve anılarını paylaştı. Terönde konuşan Prof. Dr. Yiğit ise duygusal bir konuşmayla Mustafa Kemal Üniversitesi´ne veda etti. Yiğit, veda konuşmasında, “Umarım bu övgülere layık olmuşumdur. Çalışma hayatım boyunca uzmanlık alanımla ilgili konularda bilim ve uygulamaya kalıcı katkılar sağlamaya çalıştım. Çalışmalarımda bitki korumanın entomoloji dalında karşılaşılan sorunlara çalışma arkadaşlarımla birlikte çevreci bir yaklaşımla çözümler üretmeye çaba gösterdim. Arkadaşlarımız daha iyisini yapmaktadır. Hayat akıp gidiyor. Bildiğiniz gibi hiçbir şey öyle sürgit değil. Hoşçakalın dediğim pek çok dostumuz, ‘daha erkendi´ dese de, tabi her şeyin bir sonu var' dedi.
Kokteylin olduğu törende Prof. Dr. Yiğit´e çeşitli hediyeler tde verildi.



Anahtar Kelimeler: Profesöre törenli emeklilik

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10619,00%1,26
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,38% -1,05
  • GRAM ALTIN

    4270,58% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6924,72% -0,40