Muhtarlar büyükşehir birimlerine ‘aracısız’ ulaşacak

Muhtarlar büyükşehir birimlerine ‘aracısız’ ulaşacak

MUBİM ile belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi yapan muhtarlar, mahallelerindeki ve ilçelerindeki talep ve şikâyetleri internet ortamından HBB’ye iletebiliyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİM) uygulamasını, vatandaşların sorunlarına daha hızlı çözümler üretebilmek amacıyla hayata geçirdi.

HBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen MUBİM uygulaması, vatandaşların dile getirdiği sorunları muhtarlar aracılığıyla toplayarak, cep telefonlarına indirilen bu uygulama üzerinden en doğru, hızlı ve aracısız şekilde ilgili birimlere iletiyor.

Muhtarlar, MUBİM sayesinde belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi üstlenerek, mahalle ve ilçelerindeki talep ve şikayetleri HBB'ye internet ortamında iletebiliyorlar.

Muhtarların ilettiği talep ve şikayetler, sorumlu daire başkanlıkları ve yetkililer tarafından değerlendirilerek, 15 gün içinde geri bildirim sağlanıyor ve vatandaşların taleplerine çözüm üretilmesi için çalışmalar yapılıyor.

MUBİM uygulaması, cep telefonları yanı sıra bilgisayarlar üzerinden de kullanılabiliyor ve internet altyapısının olmadığı bölgelerde bile iletişim avantajı sağlıyor.

Karlısu Mahallesi Muhtarı Mehmet İncecik ve Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Yusuf Alkaya, MUBİM uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a deprem sonrası uygulamanın tekrar hayata geçirilmesi için teşekkür ettiler.

HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım da uygulama hakkında şu ifadeleri kullandı: "Belediyemiz 2017 yılından itibaren MUBİM uygulamasını kullanmakta. Muhtarlarımız talep ve istekleri online sistem üzerinden bizlere aktarıyor ve her türlü işlem için kolaylık sağlanmış oluyor. İnternet olmayan bölgelerde dahi muhtarlarımız uygulamayı kullanabiliyor."



Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10545,91%0,56
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,92% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4342,83% 0,07
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00