Madenli'de tekne battı; 3 yaralı

Madenli

Arsuz'un Madenli mahallesinden üç kişiyle denize açılan Buseli' adlı tekne, bir süre sonra ve Madenli Yat Limanı açıklarında battı. Teknede bulunan 3 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İskenderun/SES

Arsuz'un madenli açıklarında Buseli' adlı tekne, açıldıktan bir süre sonra arka taraftan su almaya başladı ve ardından battı. Teknede bulunan 3 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Arsuz Devlet Hastanesine kaldırılanlar tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sahil Güvenlik Ekipleri, olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Hatay Valiliğinden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ekiplerince; 17 Ağustos 2024 tarihi saat 08.28 ‘de Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ihbar hattına bir teknenin Madenli Yat Limanı açıklarında battığı ihbarının alınmasına müteakip Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bot bölgeye intikal etti. 08.43’de Madenli 1.5 NM açığında (36 30 12K- 035 58 03D) mevkiinde batan teknede bulunan 3 şahıs tespit edildi. Şahıslar denizde yüzer durumda ve durumlarının iyi olduğu görüldü. Şahıslar Kontrol Bot üzerine alınarak sağlık durumları hakkında bilgi alınıldı. Batan tekne de tekne sahibi Rıfat Bozkır (E-53), Nuri Gökhan Seçkin (E-45) ve Ender Balcı (E-47) olduğu tespit edildi. Şahıslar ile yapılan mülakatta; şahıslar 3 kişi balık tutmak maksadıyla "Buseli' isimli özel tekne ile açıldıklarını, bir anda arka taraftan su almaya başladıklarını ön tarafa doğru ağırlık vermelerine rağmen su almaya devam ettiğini, teknenin bir anda battığını sadece bir telefon kurtararak ihbarı kendilerinin verdiği bilgisine ulaşıldı. 09.17’de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan kişiler sağlık kontrolü maksadıyla Madenli Yat Limanında hazır durumda bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından Arsuz Devlet Hastanesine kaldırılan şahıslar tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olaya ilişkin soruşturma Sahil Güvenlik Ekiplerince yapılacaktır."



Anahtar Kelimeler: Madenli' tekne battı; yaralı

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10545,91%0,56
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,92% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4342,83% 0,07
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00