´Acilen Barış!´

´Acilen Barış!´

SP´den Hatay-Edirne hattı; ‘En kötü barış, en iyi savaştan iyidir´ diyen SP´nin GİK üyesi Necmettin Çalışkan´a göre, ‘Suriye konusunda ilk düğme yanlış iliklendi´

İskenderun/SES

Saadet Partisi´nin (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay eski İl Başkanı Necmettin Çalışkan, “Hemen Suriye´den çekilelim demiyoruz; ancak en acil şekilde kan durdurulmalı” dedi.
SP GİK Üyesi Çalışkan´ın Edirne´de düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği talep, Suriye´deki iç savaşın ardından bölgedeki göçün ağır yükünü çeken Hatay´dan, İdlib´te Türk askerlerine yapılan hava saldırısının ardından sınırların açıldığı bilgisi üzerine on binlerce mültecinin Avrupa´ya gitmek için beklediği Edirne arasında adeta bir hat oluşturdu. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Çalışkan, parti olarak geçmişte ne söylediyseler, bugün de aynı şeyi söylediklerini ve hiç yanılmadıklarını belirtti.

“En kötü barış en iyi savaştan iyidir”
Suriye´deki gelişmelerle ilgili, gelinen noktada ´Hemen Suriye´den çekilelim´ gibi bir sözü doğru bulmadıklarını; ancak “En kötü barış, en iyi savaştan iyidir” yaklaşımıyla ne pahasına olursa olsun en acil şekilde kanın durdurulmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi, ABD veya Rusya ile değil bölge Müslüman ülkeleriyle bu acıları dindirmenin yolununun aranmasını önerdi.

´Acil ´Barış´ talebi
Suriye konusunda partisinin geçmişte ne söylediyse bugün de aynı şeyleri söylediğini belirten Çalışkan, 'Diyoruz ki ´En kötü barış en iyi savaştan iyidir´. Her ne pahasına olursa olsun mutlaka en acil şekilde kanın durdurulması sağlanmalıdır. Biz ülke olarak Suriye konusunda ilk düğmeyi yanlış ilikledik. Başından beri hiçbir gün makul politika üretmediğimiz için bugünkü neticeler olumsuz noktaya geldi. Bu geldiğimiz noktada ´Hemen derhal Suriye´den çekilelim´ gibi bir sözü doğru bulmuyoruz. Ancak bugün yapılması gereken şey; bir şekilde ´katil´Trump ´ ile ´katil Netanyahu´ ile ´ katil Putin´ ile oturup aynı masada görüşebiliyorsak ´katil Esad´ ile de bir şekilde çözüm yoluna gidilmelidir' diye konuştu.

“Bu acıları dindirmenin yolu aranmalı”
80 milyonun el ele vererek, acıları dindirmenin bir yolunu bulmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: ”İş başında, yönetim sorumluluğunda olan insanların biraz daha duyarlı, ferasetli, aklıselim davranması gereklidir. Bugün, bunlardan çok uzakta olduğumuzu görüyoruz. Sükuneti hiçbir şekilde elden bırakmamalıyız. El birliğiyle 80 milyon vatan evladı el ele vererek ABD veya Rusya ile değil bölge Müslüman ülkeleriyle bu acıları dindirmenin yolunu aramalıyız.”





Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10545,91%0,56
  • DOLAR

    40,58% 0,01
  • EURO

    46,92% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4342,83% 0,07
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00