'Katar krizi suni bir krizdir'

Türkiye´nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İcra Komitesi eski Başkanı emekli büyükelçi Mithat Rende, 'Ben bu Katar krizinden en iyi şekilde savaşsız, kimsenin başı götürülmeden ve oranın bütün halkının yararına

Burak Milli/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun´da düzenlenen toplantısında konuşan Rende, yaklaşık 3 yıl Katar´da büyükelçilik görevinde bulunduğunu, bölgeyi yakından izleme ve merkeze rapor etme imkanının olduğunu belirtti.

´Pat diye Katar krizi olmaz´
İTSO´da yapılan Hatay Ekonomik Gelişme Programı, Katar krizinin bir an önce çözüm bulmasını dileyen Rende, 'Katar krizi suni bir krizdir. Bunun geçmişi 1995´e kadar dayanır. Birden böyle pat diye Katar krizi olmaz. Türkiye gene yumuşak gücünü kullanıp diyalogdan, barıştan ve istikrardan yana bir çizgi devam ettirecektir. Çok önemlidir. Ben bu Katar krizinden en iyi şekilde savaşsız, kimsenin başı götürülmeden ve oranın bütün halkının yararına, bizim de yararımıza bir çözüm umuyorum' diye konuştu.

´Ticaret neredeyse sıfıra düştü´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Suriye´deki savaşın Hatay´ı psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını söyledi. Yaşanan sıkıntılarından çıkış yolunu tek başına bir kurumun ve kuruluşun sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden Savaş, 'Hatay olarak biz birlikte bu yükü omuzlayıp kenti geleceğe taşımamız gerekiyordu. Gittikçe sığlaşan bir ekonomik yapıya sahibiz. Ticaret neredeyse sıfıra düşmüş durumda. Bunun dışında Türkiye´de birden altıya kadar teşvik bölgeleri var. Biz dördüncü bölgedeyiz. Biz beşinci bölgeyi hak ediyoruz' diye konuştu.

Battı-çıktı Ramazan ayı sonunda başlayacak
Pac Meydanı projesinin de bugün yarın imzalanacağını ifade eden Savaş, Pac Meydanında yapılması planlanan battı-çıktı projesinin Ramazan ayının sonuna doğru başlanacağını söyledi. İskenderun´da da trafik projeye göre belirlenecek.
Toplantıya Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakamvekili Hasan Kılıçkaya, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.



Anahtar Kelimeler: Katar krizi suni krizdir

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32