İSTE öğrencilerinden anlık afet hasar tespiti

İSTE öğrencilerinden anlık afet hasar tespiti

İSTE öğrencileri cep telefonu uygulaması "Zelzele" ile entegre çalışan Afet Bilgi Döküm Cihazı projesi ile TEKNOFEST 2023’ten dereceyle döndü

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencileri TEKNOFEST 2023’te dereceye giren ”Afet Bilgi Döküm Cihazı" ve entegre uygulaması projesi ile acil toplanma alanlarına en hızlı biçimde ulaşım sağlanıyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 2018 yılından bu yana Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen,  TEKNOFEST’te bu yıl da projeleriyle katıldı. İSTE öğrencilerinin geliştirdiği “Afet Bilgi Döküm Cihazı" ve entegre "Zelzele" uygulaması TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Afet Yönetimi kategorisinde Türkiye 4.sü oldu.

İskenderun Teknik Üniversitesinden (İSTE) Zelzele takımının danışmanlığını İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Nazif Çalış, takım kaptanlığını yüksek lisans öğrencisi Yunus Emre Cambaz yapıyor.

Binaların anlık durumu hakkında bilgi veriyor

İSTE öğrencilerinin İskenderun Gençlik Merkezi'nin desteğiyle geliştirdikleri "Afet Bilgi Döküm Cihazı" deprem, heyelan, sel gibi doğal afetlerde binaların anlık durumları hakkında bilgi veriyor. Deprem anında acil toplanma alanlarına en hızlı biçimde ulaşılması için açık olan yollara ait afet haritası bilgisini içeren cep telefonu uygulaması "Zelzele" ile entegre çalışan Afet Bilgi Döküm Cihazı projesi, afet durumlarında daha hızlı bilgi akışı sağlarken, yardımların da daha hızlı ulaştırılmasına imkan sağlıyor.

Zelzele ile bilgi dökümü entegre

Afet esnasında olası elektrik kesintilerinden ve telekomünikasyon kaynaklı sorunlardan etkilenmeyen Afet Bilgi Döküm Cihazı, binaların tepesine yerleştiriliyor. Binanın kaç katının çöktüğünü ya da içerisinde kaç kişinin yaşadığını anlık olarak bildiren sistem son kullanıcılar için oluşturulan 'Zelzele' mobil uygulaması ile kişilerin yıkılan binada olup olmadıklarını da tespit edilebiliyor.

TEKNOFEST’te elde ettikleri başarıdan ötürü öğrencileri ve takım danışmanları Prof. Dr. Nazif Çalış’ı tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “karanlıkları aydınlatacak doğru yolun ancak bilim ışığı olabileceğine inanıyoruz. Depremden doğrudan etkilenen öğrencilerimizin ve personellerimizin derhal çalışmaya, üretmeye ve başarmaya devam etmesi, yaşananların tekrarlamaması çabalamasıdır” dedi. 



Anahtar Kelimeler: öğrencilerinden anlık hasar tespiti

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10642,60%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32