İskenderun Limanı önünde İsrail'e protesto!

Filistinlilere destek amacıyla İsrail’e sevkiyakın devam etmesi Hatay’ın İskenderun ilçesinde Limanı A Kapısı önünde protesto düzenledi.

İSKENDERUN 18.11.2023 18:23:00 0
İskenderun Limanı önünde İsrail

İskenderun Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen protesto eylemi Liman A Kapısı önünde gerçekleştirildi. Ellerinde Türk ve Filistin Bayraklı vatandaşlar, İsrail askerlerinin Gazze’ye attığı bomba ve yapılan saldırıda hayatını kaybedenler için dua okudu. Sembolik çocuk cenazeleriyle İsrail protesto edildi.

AGD Şube Başkanı Serkan Bulut, İskenderun’daki limanlardan İsrail’e yapılan ticareti protesto etmek için toplandıklarını, Gazze’deki Filistinli vatandaşların yanlarında olduklarını, tüccarlara seslenerek, “Dünya üzerinde 200’den fazla ülke var. Ticaretinizi İsrail’le değil, gidin başka ülkelerle yapın. İsrail’e buradan meyve sebze gitmesi demir çelik gitmesi, ham madde ve yakıt gitmesi bizim kanımıza dokunuyor” dedi.  

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan da Filistinlilerin yanınla olduklarının altını çizerek “Bir buçuk milyarlık İslam alemi, 8 milyarlık insanlık dünyası olarak üzgün ve perişanız, kızgınız, kahırlıyız. Bir avuç Siyonist, işgalci, emperyalist, ırkçı Filistinli kardeşlerimizi 75 yıldır uyguladığı kan zulüm ve gözyaşına, son 16 yıldır da uyguladığı ambargoya sindire sindire ölüme bugün bir yenisini daha ekleyerek Filistinli kardeşlerimizi top yekün katlediyor. Biz 85 milyon Türkiye olarak buradayız, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Artık Filistin’de yaşananlar ülkemizdeki dindar kesimin sorunu değil, bugün Filistin’de yaşanan katliam, soykırım bütün kesimlerin, özellikle ülkemizdeki 85 milyonun tamamının sorunudur. Eğer Gazze’yi bitirirlerse, sıra İskenderun’da Antakya’da Hatay’da Gaziantep’te Kilis’te, Şanlıurfa’da Diyarbakır’da Mardin’de bölgemizdedir. Yurt savunması artık Gazze’den başlar” diye konuştu.  

Filistinlilerin bir yudum suya ve bir lokma ekmeye muhtaç olduğu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Genel Sekreteri Ahmet Şanver, limanlardan İsraile gıda maddelerinin gitmesine tepki gösterdi.

Türkiye’nin dört bir yanından İsrail’e gemilerin gittiğini aktaran Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Öztoprak da “Yediği yemekten, içtiği içeceğe, giydiğim arkadan alışveriş yaptığı mağazaya kadar müthiş bir boykot şuuruyla hareket eden aziz milletimizin göstermiş olduğu irade ancak İsrail'le olan tüm ticari faaliyetler nihayet bulduğunda tamam olacak, yerini Bu duygu ve düşüncelerle kelamıma nihayet verirken değil demir çelik ve akaryakıt Türkiye'mizden siyonist ve soykırımcı terör örgütü İsrail'e bir toplu iğnenin dahi gitmesine razı değiliz. Reddediyoruz” şeklinde konuştu.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10642,6%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32