Hüyük nehrinde temizlik

Hüyük nehrinde temizlik

Hatay Gezgin Kolektifi, Arsuz´un Höyük mahallesindeki Höyük nehri ve vadisinde katı atık temizliği yaptı.

Temizliğe katılanlar, 'Çöpleri toplayarak bitirmemiz zor, ancak onların doğaya atılmasını engelleyebiliriz. Unutmayalım ki en iyi temizlik kirletmemektir' dedi.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Gezgin Kolektifi, hafta sonu Arsuz´un Höyük mahallesindeki Höyük nehri ve vadisinde katı atık temizliği yaptı. Temizlik çalışmasının Arsuz Belediyesi, Höyük Mahallesi Kitaplık Kulübü ile birlikte yapıldığı belirtildi.

'Örnek olarak ve bilinç kazandırabiliriz'
Temizliğe katılanlar, 'Doğayı ve çevreyi temiz tutmanın bir bilinç ve sorumluluk olduğu bilinciyle farkındalık yaratmaya yönelik etkinlikte bulundu. Yaklaşık bir kilometre mesefe boyunca doğaya bırakılan çöpleri topladık. Tek kullanımlık plastikler ve doğaya karışması yüzyıllar alacak atıklar ilk yağmurla birlikte denize taşınmadan ve temizlenmesi çok daha zorlaşmadan iki traktör dolusu çöpü toplayıp geri dönüşüm merkezine ulaştırdık. Çöpleri toplayarak bitirmemiz zor, ancak onların doğaya atılmasını engelleyebiliriz. Bunu da insanları aşağılayarak ya da küçümseyerek değil, örnek olarak ve bilinç kazandırarak yapabiliriz. Bu hayatı ve doğayı paylaştığımız tüm insanlarla kirletmeden yaşamak mümkün sadece biraz sorumluluk ve doğa bilinci gerekiyor. Unutmayalım ki en iyi temizlik kirletmemektir' değerlendirmesini yaptı.

 



Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10642,60%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32