Güzelmansur ilçe bazlı teşvik önerdi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Suriye krizinden etkilenen Hatay´ın teşvik bölgesi sıralaması değiştirilmese de ilçe bazlı teşvik bölgesi uygulanabileceğini belirtti.

SİYASET 23.06.2020 17:52:56 0
Güzelmansur ilçe bazlı teşvik önerdi

Kapatılan Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarının açılması yönündeki talebi milletvekili olarak dile getirdiğini hatırlatan Milletvekili Güzelmansur, kentteki açılış ve ziyaretlerde de konuyu dile getirerek hükümete seslendi.

Hatay´ın Suriye krizinden en çok etkilenen illerin başında geldiğini, ilçelerinden raeyhanlı´nın da etkilenen ilçelerin başında olduğunu kaydeden Güzelmansur, şunları ifade etti: “Bizim buradan 10 Kilometre sonra Cilvegözü sınır kapısı var. İktidarın yanlış dış politikaları nedeniyle ve şu anda U dönüşü yaptıkları politikaların sonucunda hem Cilvegözü hem de Yayladağı sınır kapımız kapatıldı. Bu nedenle 2011´de sadece Cilvegözü sınır kapısından günlük 250 tır sebze ve meyve taşınıyordu. Şuan bu rakam Hatay´da sadece 100 tıra düştü, oda İskenderun´dan gemiyle gidiyor, Mısır üzerinden. Vekil seçildikten sonra yüzlerce kere dile getirdim. Dedim ki 14 ülkeye açılan sınır kapılarımızı açın artık.
Yine dedik ki Lütfen Hatay´ı 5. Teşvik bölgesine alın. 546 bin imza topladı Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımız. Dediler ki Hatay´ı alamayız, çünkü geliri çok yüksek olan bir il. Peki, bunu alamıyorsanız, ilçe bazında teşvikler verin. Bunun örnekleri de var, Çanakkale ilimizin Biga ilçesi ayrıcalıklı teşvik bölgesinde, biz de bunu Hatay için hükümetten istiyoruz.'

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10699,64%0,10
  • DOLAR

    40,55% -0,48
  • EURO

    47,72% -0,38
  • GRAM ALTIN

    4379,40% -0,77
  • Ç. ALTIN

    7022,06% 0,00