Devlet hastaneleri dijitalleşti

Devlet hastaneleri dijitalleşti

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, kentteki 10 devlet hastanesinin Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazandığını bildirdi.

 

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen “Dijital Hastane “ sertifikasyon çalışmaları tamamlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, uygulamanın hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kıldığını kaydetti.

Uygulama özelde değil, kamuda başladı
İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Dijital Hastane uygulamasına merkez ve ilçe ayrımı yapılmaksızın müdürlüklerine bağlı tüm hastanelerde servis bazlı olarak başlatıldığını, uygulama ile birlikte tıbbi süreçlerde bilişim teknolojilerinin azami düzeyde kullanılmaya başlanıldığını, kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildiğini, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının önüne geçebilecek klinik karar destek sistemlerinin uygulamaya konulduğunu ifade etti. Yılmaz, “Aynı zamanda ilimizde kamu-özel sektörde bu belgeyi ilk defa bir devlet hastanesinin alması bizim için ayrıca bir gurur vesilesi oldu. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda hareket ederek, hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak, sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve multi-disipliner yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik” dedi.

Hataları en aza indiriyor
Sistemin Avrupa´da birçok ülkede kullanıldığını da sözlerine ekleyen Dr. Yılmaz, ungulamayla ilgili şu bilgileri verdi: “Çok ayrıntılı bir sistem. Bir nevi dijital kalite sistemi. Hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kılıyor. Tüm raporların dijital olarak oluşturulması ve internet ortamda gerekli yerlere gönderilmesine imkân tanıyor, hastanede kayıtların düzenli tutulmasını sağlıyor. Tıbbi işlemlerde olası hataları minimize ediyor. Hastalarla ilgili tanı ve tedavi süreçleri, ilaç dağıtımı, bir çok tıbbi hizmetleri, süreçlerin sağlıklı şekilde kaydedilmesini mecburi tutuyor.”



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00