Devlet hastaneleri dijitalleşti

Devlet hastaneleri dijitalleşti

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, kentteki 10 devlet hastanesinin Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazandığını bildirdi.

 

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen “Dijital Hastane “ sertifikasyon çalışmaları tamamlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, uygulamanın hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kıldığını kaydetti.

Uygulama özelde değil, kamuda başladı
İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Dijital Hastane uygulamasına merkez ve ilçe ayrımı yapılmaksızın müdürlüklerine bağlı tüm hastanelerde servis bazlı olarak başlatıldığını, uygulama ile birlikte tıbbi süreçlerde bilişim teknolojilerinin azami düzeyde kullanılmaya başlanıldığını, kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildiğini, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının önüne geçebilecek klinik karar destek sistemlerinin uygulamaya konulduğunu ifade etti. Yılmaz, “Aynı zamanda ilimizde kamu-özel sektörde bu belgeyi ilk defa bir devlet hastanesinin alması bizim için ayrıca bir gurur vesilesi oldu. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda hareket ederek, hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak, sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve multi-disipliner yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik” dedi.

Hataları en aza indiriyor
Sistemin Avrupa´da birçok ülkede kullanıldığını da sözlerine ekleyen Dr. Yılmaz, ungulamayla ilgili şu bilgileri verdi: “Çok ayrıntılı bir sistem. Bir nevi dijital kalite sistemi. Hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kılıyor. Tüm raporların dijital olarak oluşturulması ve internet ortamda gerekli yerlere gönderilmesine imkân tanıyor, hastanede kayıtların düzenli tutulmasını sağlıyor. Tıbbi işlemlerde olası hataları minimize ediyor. Hastalarla ilgili tanı ve tedavi süreçleri, ilaç dağıtımı, bir çok tıbbi hizmetleri, süreçlerin sağlıklı şekilde kaydedilmesini mecburi tutuyor.”



Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

Geri dönüşüm tesisinde yangın

TFF başkanından stadyum incelemesi

Limon ihracatı askıda

CHP, belediyenin faaliyeti red etti

'Nakliye dolandırıcılığı'

SP Milletvekili Çalışkan: BOP adım adım hayata geçirildi

Grev, 289. gününde

Samandağ'da 'değişim ittifakı' bozuldu

İskenderun'da Kudüs Günü toplantısı

Baro, Avukatlar Gününü kutlamayacak

CHP'den "İmamoğlu bırakılsın" kampanyası

SP Hatay İl Başkanı Koçak: Hukuk, siyasetin aparatı haline getirilmemeli

Kent planına itiraz

İHD, hemşire Sevcan Demir davasının takipçisi

Yumurta Bayramı kutlandı

Yükleniyor

  • BIST 100

    10642,60%-0,43
  • DOLAR

    40,53% -0,48
  • EURO

    47,61% -0,42
  • GRAM ALTIN

    4352,92% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6999,67% -0,32