Tarih: 09.06.2021 11:34

Muhtarlar mazbatasını alacak

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 Hatay´ın İskenderun, Belen ve Antakya ilçesinde boşalan 3 muhtarlık seçim bölgesi için yapılan seçimlerde görev getirilen muhtarlar, mazbatalarını bu hafta alacak.
İskenderun´un Kocatepe Mahallesi muhtarının görevden el çektirilmesiyle sandık başına giden mahalle seçmeni, 6 adayın yarıştığı seçimde oy kullandı. Seçimde, katılan adaylardan en çok oy alan ve seçmenin 633 oyla destek verdiği Ahmet Sevinç, Kocatepe Mahalle Muhtarlı oldu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Kocatepe Mahallesi Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokulu´ndaki oy verme işlemini inceledi ve Kocatepe Mahallesi muhtar adayları ile bir araya geldi.
Belen´in Cumhuriyet Mahallesi´nde yapılan seçimde de 6 aday yarıştı. 6 sandıkta 1.389 oyun kullanıldığı seçimde, 23 oyun gereçsiz sayıldı. Seçimde halktan 483 oy desteği alan Hüseyin Gelici, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı seçildi.
Antakya´nın Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Adil Kutlu´nun geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi üzerine boşalan muhtarlık seçimini, eski muhtarın yeğeni Bekir Kutlu kazandı. Muhtar seçilen Bekir Kutlu, amcasının yerine mahalleye hizmet götürülmesine aracılık etmeye çalışacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —