Muhtarlar mazbatasını alacak

Çeşitli nedenlerle boşalan belediye başkanlıkları ve muhtarlıklara ilişkin ara seçim pazar günü yapıldı.

GÜNCEL 9.06.2021 11:34:14 0
Muhtarlar mazbatasını alacak

İskenderun/SES

 Hatay´ın İskenderun, Belen ve Antakya ilçesinde boşalan 3 muhtarlık seçim bölgesi için yapılan seçimlerde görev getirilen muhtarlar, mazbatalarını bu hafta alacak.
İskenderun´un Kocatepe Mahallesi muhtarının görevden el çektirilmesiyle sandık başına giden mahalle seçmeni, 6 adayın yarıştığı seçimde oy kullandı. Seçimde, katılan adaylardan en çok oy alan ve seçmenin 633 oyla destek verdiği Ahmet Sevinç, Kocatepe Mahalle Muhtarlı oldu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Kocatepe Mahallesi Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokulu´ndaki oy verme işlemini inceledi ve Kocatepe Mahallesi muhtar adayları ile bir araya geldi.
Belen´in Cumhuriyet Mahallesi´nde yapılan seçimde de 6 aday yarıştı. 6 sandıkta 1.389 oyun kullanıldığı seçimde, 23 oyun gereçsiz sayıldı. Seçimde halktan 483 oy desteği alan Hüseyin Gelici, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı seçildi.
Antakya´nın Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Adil Kutlu´nun geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi üzerine boşalan muhtarlık seçimini, eski muhtarın yeğeni Bekir Kutlu kazandı. Muhtar seçilen Bekir Kutlu, amcasının yerine mahalleye hizmet götürülmesine aracılık etmeye çalışacak.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10719,61%0,95
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,51% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4314,38% 0,95
  • Ç. ALTIN

    6927,74% 0,04