Zeytin salatası yapımını öğrendiler

Hatay'a gelen Erasmus Plus Yetişkin Eğitim Projesi katılımcıları, EXPO alandaki Gastronomi Akademisinde zeytin salatasının yapımını öğrendi.

GÜNCEL 26.10.2022 11:49:00 0
Zeytin salatası yapımını öğrendiler

Hatay/Altınözü Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Erasmus Plus Yetişkin Eğitim Projesi kapsamında Litvanya, Portekiz, İtalya, Polonya ve Türkiye’den 11 katılımcı, Hatay Büyükşehir Belediyesinin (HBB) Antakya'daki EXPO alanını ziyaret ederek, gezdi ve Hatay mutfağının lezzetlerinden zeytin salatasının yapımını öğrendi. Hatay, 2017 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehirler ağına dahil edilmişti.
Hatay’ın gastronomi konusundaki yetkinliğini ve mültecilerle çalışmadaki deneyimini incelemek için Hatay'a gelen Erasmus Plus Yetişkin Eğitim Projesi katılımcıları, EXPO alandaki Gastronomi Akademisinde Hatay mutfağının kendine has lezzetlerinden zeytin salatasının yapımını öğrendi. Katılımcılar, alandaki Ortak Varoluş Mozaiği, Ulusal Şehir Bahçeleri ve Bitki Müzesi’ni de gezdi. HBB'den yapılan açıklamaya göre, Erasmus Plus Yetişkin Eğitim Projesi Genel Koordinatörü Daine Rinkeviciute, Gastronomi Akademisine ilişkin olarak, "Bu ekipmanlar gastronomi ile ilgilenenler için rüya gibi. Hataylılar bunu çok güzel kullanabilirler ve tadını çıkarabilirler" değerlendirmesini yaptı. 

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00