Zabıta Haftası kutlandı

Zabıta Haftası, 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlandı. Zabıtanın kuruluşunun 198. yılı kutlanıyor.

GÜNCEL 8.09.2024 13:53:00 0
Zabıta Haftası kutlandı

İskenderun/SES
Türk Yerel Hizmet-Sen, Zabıta Haftası kapsamında İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret etti, belediye başkan yardımcısı Cihan Akyürekoğlu ve Türk Yerel Hizmet-Sen Temsilcisi Ahmet Çalık, Zabıta Karakolu’nda zabıta memurlarıyla bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Akyürekoğlu, bölgenin zor bir süreçten geçtiğini ifade etti ve "Bölgemiz, 6 Şubat 2023'te yaşadığımız büyük depremle sarsıldı. Belediye, bu süreçte var olan sorumluluklarını yerine getirirken, zabıta ekiplerinin de katkısıyla yaraları sarmaya çalışıyoruz. Zabıta, kolluk kuvvetleri olarak sürekli sahada, vatandaşlar ve esnafla birebir temas halinde. Bu süreçte gösterdiğiniz özverili duruş, hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürümesine büyük katkı sağladı. Zabıta memurları, belediyeler ve halk arasında önemli bir köprü oluşturuyor" değerlendirmesini yaptı. Akyürekoğlu, "Ben de sendikacı kökenli bir belediye başkan yardımcısı olarak, çalışan haklarını savunma, toplu iş sözleşmeleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi konularda sizlerin yanındayım. Sendikaların, yerel yönetimlerin daha adil ve verimli işlemesi için önemli bir misyon üstlendiğini biliyorum" dedi.

Zabıta Müdürü Bekir Aksoy da "Zabıta teşkilatı, yalnızca belediyemizin değil, halkın da güvenliği ve düzeni için hayati bir görev üstlenmektedir. Her bir zabıta memuru, bu büyük ailenin vazgeçilmez bir parçasıdır ve her biri bizim için çok değerlidir" dedi ve ziyarete teşekkür etti.

Zabıta teşkilatının Osmanlı dönemine kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olduğunu anımsatan Türk Yerel Hizmet-Sen İskenderun Belediyesi İşyeri Temsilcisi Çalık ise "Kamu düzeni ve güvenliği için çok önemli bir görev yürütüyorsunuz. Biz de sendika olarak tüm sorunlarınızın çözümü için yanınızdayız" dedi ve Zabıta Haftasını kutlayıp, başarı diledi.

Anahtar Kelimeler: Zabıta Haftası kutlandı

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15