Yörük Türkmen Kültür Derneği açıldı

Erzin´de Yörük Türkmen Kültür Derneği´nin açılışı, Şehit Mustafa Çevik Parkı´nda ozanların seslendirdikleri türkülerle gerçekleşti.

GÜNCEL 6.07.2022 15:37:25
Yörük Türkmen Kültür Derneği açıldı

İskenderun/SES

Açılış öncesi derneğin ´Kete´si, dernek başkanı Kemal Kurşun tarafından Erzin Kaymakamı Osman Demir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kundakçı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halil Pehlivan´a hediye edildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösteri yaptığı açılışta konuşan dernek başkanı Kurşun, 'Derneğimizin kurulma nedeni, geçmişten günümüze gelen Yörük Türkmen kültürünü anlatmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz şölenimizi inşallah geleneksel hale getirmek istiyoruz. Biliyoruz ki yolumuz uzun ama yılmadan, bıkmadan biz bu yola baş koyduk. Bizler bugün varsak yarın yokuz. Önemli olan kültürümüzü genç nesillere aktarmaktır. Bizler bu yolda devam ederken ayırt etmeden herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Kurşun, Mustafa Kemal Atatürk´ün yörükler için söylediği 'Arkadaşlar, gidip Toros Dağları´na bakınız, eğer orada bir yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk´ü yenemez' sözünü de anımsattı.
Ozanların türküleri seslendirdikleri açılışta, aşık Ersani, Hatice Abul ve Halil Daylak ile mahalli sanatçı Şahin Dürdar, seslendirdiği parçaların eşliğinde oyun oynanıp, halay çekildi.

 

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    15733,34%-0,11
  • DOLAR

    43,98% 0,06
  • EURO

    51,05% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7306,25% 1,43
  • Ç. ALTIN

    11877,88% 0,25