Yolbulan'da grev, 100 günü geçti

İskenderun/SES

EKONOMI 2.10.2024 10:57:00 0
Yolbulan

Dörtyol'daki Yolbulan Metal Fabrikasında başlatılan grev, 100. gününü geçti ve bugün 106. gününe girdi. Ücret artışı yapılmadığı için Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde 20 Haziran 2024 tarihinde greve çıkan Yolbulan Metal Fabrikası işçileri, mücadelesini sürdürüyor. 

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Mehmet Güngör, grevin 100. gününde yaptığı açıklamada, emekçilerin mücadele azminin ilk günkü heyecanla devam ettiğini ifade etti. Yolbulan emekçilerinin birlik ve beraberlik içerisinde, yasal çerçevede 100 gündür haklarını aramaya devam ettiklerini ifade eden Güngör, "100 gündür alınterimizin karşılığını almış bir şekilde üretim yapmayı, tezgahlarımızın başında olmayı tercih ederdik. Fakat insan onuruna yakışmayan bir ücretle çalıştırılmak istenmemiz, çalışma isteğimizin önüne geçmiştir. Grevin birinci günü nerdeysek 100. gününde de oradayız. Haklarımızı alana kadar Yolbulan'ın fedakar emekçiyle mücadeleden asla geri adım atmayacağız. Tek derdimiz, ürettikten sonra emeğimizin karşılığını alarak ailemizin geçimini temin etmektir. Artık emekçilerin talep ve beklentilerine cevap vermenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindedir. Aksi takdirde onca insanın ve ailelerinin vebalini taşıyamazlar" değerlendirmesini yaptı.

Grevin 100. günü nedeniyle Kuran-ı Kerim okunurken, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Başkanı Güngör, grev boyunca Yolbulan emekçilerine maddi-manevi destek veren ve arkalarında duranlara teşekkür etti. Payas'ta hizmet veren Atılgan Döner ve Kebab Salonu, grevin 100. gününde Yolbulan işçilerine yemek ikram etti. 

Anahtar Kelimeler: Yolbulan' geçti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00