Yeni yıla birlik ve huzur dileği

Yeni yıla birlik ve huzur dileği

Sosyal ve kültürel yaşamımızda önemli bir yeri olan ve özel bir değere sahip bayramlardan biri olan Yeni Yıl/Ras-El Seni dolayısıyla yayımlanan mesajlarda ‘birlik, beraberlik ve huzur´ dilekleri paylaşıldı.

Bugün Ras-El Seni. Yılbaşı. Rumi-(şemsi) takvimine göre yeni yılın başlangıcıdır ayın birine denk gelen 14 Ocak´ka, bugün bölgemizde de kutlandı. Geleneksel yemeklerin yazırlandığı gün dolayısıyla aile ziyaretleri ve kutlamalar gerçekleştirildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bayramın kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını diledi.

Farklı kültürlerde farklı adlarla yapılan geleneksel kutlamalardan biri olan ve 14 Ocak´a denk gelen Res-El Seni/yeni yıl mesajını 19 Ocak´ta kutlanan Kıddes Bayramı ile birleştiren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşanabildiği ilçemizde mukaddes bayram günlerinin hep beraberce en güzel şekilde idrak edilmesi, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşanabileceğinin de eşsiz bir timsali olmuştur. Sosyal ve kültürel yaşamımızda önemli bir yeri olan ve özel bir değere sahip bayramlardan biri olan 'Ras-El Seni ve Kıddes Bayramı' İlçemizde yaşadığımız birlik, beraberlik kardeşlik hoşgörü sevgi ve saygı köklerinin tüm dünyaya uzandığı en güçlü dallarından biridir” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf GÜven´in mesajı ise şöyle: “Farklı din ve inançların birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşadığı coğrafyamızda, huzurun, barışın ve sevginin devamını diliyor, Tüm Alevi hemşerilerimin 14 Ocak (Ras-el Seni) bayramını kutluyorum.”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti: “Tüm Alevi vatandaşlarımızın ´Ras-el Seni´ bayramını kutluyor; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice mutlu seneler diliyorum.”

“14 Ocak Ras-El Seni Bayramı kutlu olsun” diyen Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar da, ‘birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde nice seneler´ dileğinde bulundu.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan mesajında, 'Tüm Alevi kardeşlerimizin miladi takvime göre her yıl 14 Ocak´ta kutladığı Ras-El Seni Bayramı´nı tebrik eder, birlik ve beraberliğimizin daimi olmasını dilerim' ifadesini paylaştı.

Samandağ Belediyesi´nde kutlama

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, geleneksel Res El Seni kutlaması dolayısıyla bugün saat 13:00´da belediye çalışanları ile bir araya geldi.  Kutlama programına Belediye Başkan Yardımcıları, birim Müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Kutlama programında Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi´nde yapılan yemekler ikram edildi.



Anahtar Kelimeler: Yeni yıla birlik huzur dileği

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00