VP: Çözüm istiyoruz

Vatan Partisi (VP) Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Cilvegözü sınır kapısında düzenlediği basın toplantısında “Yaşanan olaylar bizim yüreğimizi yaktı.

GÜNCEL 2.03.2020 11:36:08 0
VP: Çözüm istiyoruz

İskenderun/SES

Cumhurbaşkanına ve hükümetimize çağrımız, Astane sürecinin işletilmesi ve Rusya, İran ve Suriye ile görüşerek, çözülmesini önerdik ve öneriyoruz” dedi.
VP Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İl Saymanı Ali Başkut, Samandağ İlçe Başkanı Av.Edib Hadimoğulları ile birlikte Cuma günü Suriye´nin İdlip kırsalında Türk askerlerinin uğradığı hava saldırısı sonrasında sınırda incelemlerde bulundu, hastanelerde yararlıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
VP Heyeti, incelemelerinin ardından konuşan İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, “Şu anda Cilvegözü sınır kapısındayız. İdlib´teki üzücü olayların arkasından hızlı hastaneleri ziyaret ettik. Hatay devlet hastanesinden şehitlerimizin bir kısmı nakledilmiş durumda, yaralılarımız tedavilerine devam ediyorlar. Daha sonra Cilvegözü sınır kapısına geldik. Şu an sınır kapısında sakin bir durum olduğunu gördük. Şu an bir askeri hareketlilik gözlenmiyor, yaşanan olaylar bizim yüreğimizi yaktı. Hatay valimizin açıklamasına göre 33 şehidimizin olduğunu öğrendik, öncelikle şehitlerimiz için Türk Milletine ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İdlib sorunu uzun zamandan beri konuşulmaktaydı, biz Vatan Partisi olarak İdlib meselesini Amerika ve İsrail Astanane sürecinden kopararak çözümsüzlüğe ittiklerini söyledik. Bu gelişmelerin Türk devletine tuzak olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanına ve hükümetimize çağrımız, Astane sürecinin işletilmesi ve Rusya, İran ve Suriye ile görüşerek, çözülmesini önerdik ve öneriyoruz. Cumhurbaşkanı ve hükümetizinde devlet aklı ile hareket edeceğine inancımız tamdır. Son aldığımız habere göre Cumhurbaşkanımız, Rusya devlet başkanı ile telefonla görüştüğünü öğrendik, bu girişimleri doğru ve yerinde buluyoruz. Bizim talebimiz hızla bu meselenin çözülmesi noktasında hareket edilmesidir” diye konuştu.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00