Valilik, Özdağ´ın Hatay´a giriş yasağını kaldırdı

Hatay girişinde güvenlik güçleri tarafından kente alınmayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ´ın 'yasağı” kaldırıldı.

HATAY 27.06.2022 23:05:11 0
Valilik, Özdağ´ın Hatay´a giriş yasağını kaldırdı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antakya´ya doğru yola çıktığını bildirdi. Özdağ, saat 18.00 sıralarında partisinin Genel Sekreteri Cezmi Polat´ın Hatay Valisi Rahmi Doğan ile görüşmek üzere İskenderun´a davet edildiğini açıklamıştı.

Özdağ, 22.30´da Antakya´ya doğru yola çıktıklarını belirterek, uygulamaya tepki gösteren ve destek için Hatay´a doğru yola çıkanlara da seslenerek “Hatay´a doğru yola çıkan değerli yurttaşlarımız lütfen evinize dönün” çağrısında bulundu.

Özdağ, Antakya´ya doğru yola çıkışını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: ”7000 yıllık Türk Yurdu Hatay´a, Antakya´ya ulaşmak üzereyiz. Hoşgörü ve kardeşliğin sembolü sevgili Hataylıları sevgi ve saygı ile selamlıyoruz. Ve bütün Türkiye gibi Hatay´a da Suriyeli misafirlerimizi sadece turist olarak göreceğimiz bir Türkiye ve Hatay sözü veriyoruz.”

Destek vermek için Hatay´a doğru yola çıkan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de yasağın kaldırılması üzerine vardığı Niğde´den Ankara´ya geri döndüğünü bildirdi.

Valiliğin giriş yasağının kaldırılmasının ardından Özdağ, şu açıklamayı yaptı: “Hatay Valiliğinin bu sabah başlattığı ve anayasal bir suç olan Zafer Partisi´nin Hatay´a girmesini ve basın açıklaması yapmasını engelleyen kararına sizin değerli manevi desteğinizle gün boyu direndik. Bu direniş sırasında değişik siyasi parti temsilcilerinden, onun dışında bütün Türk halkından, Türkiye´nin değişik yerlerinden mesajlar aldık. Bu bağlamda Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce buraya destek vermek için yola çıktı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Ancak Hatay Valiliği biraz önce anayasayı çiğneyen yasak kararını kaldırmak zorunda kaldı. Birazdan Zafer Partisi olarak Antakya´daki il merkezimize doğru yola çıkacağız ve orada basın açıklamamızı gerçekleştireceğiz. Bütün Türkiye´ye, bütün hukuk ve demokrasi dostlarına büyük Türk milletine selam olsun.”

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24