Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun/SES

GÜNCEL 5.11.2024 16:56:00 0
Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

Kadınlar, erkeklerin fiziksel güçleriyle öne çıktığı sektörlerde girişimci olmayı sürdürüyor. İskenderun'da kadınlar artık klima sektöründe de bulunuyor.
HKR Teknik Klima adıyla iş hayatına kadın girişimci Nurgül Karakurt, personel ve eleman sıkıntısı sebebiyle işi öğrenmeye karar verdi ve altı yıldır meslekte kendini geliştirme çabası içerisinde olduğunu ifade etti.

Usta öğreticilik belgesine sahip kentteki tek kadın

Kadınların istemesi halinde başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığını ifade eden Karakurt, kentte usta öğreticilik belgesine sahip tek kadın. Karakurt, "Meslek hayatıma eşimle beraber başladım. Bir çok sektörde olduğu gibi sektörümüz de eleman sıkıntısı yaşıyor. Eşimden bana işi öğretmesini istedim. Bu sayede hem personel konusunda sıkıntı yaşamayacaktık hemde işimizde daha titiz olacaktık. Başlarda müşteriler biraz yadırgadı ama artık herkes alıştı. İşim ile ilgili ustalık belgesi almaya karar verdim. Sınavları tamamladım. İskenderun'da tesisat teknolojileri ve iklimlendirme üzerine ustalık ve usta öğreticilik belgesine sahip tek kadınım. Meslekte kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bu konuda mesleki büyüklerimin de çok yardımı oldu. Bence kadınların her sektörde yer almaları gerekir. Değişen ekonomik şartlarda kadınların artık daha cesur kararlar veriyor ve ekonomik kazanımlar sağlıyor. 'Sen kadınsın, ne anlarsın bu işten?' yaklaşımı rafa kalktı ve 'helal olsun bu işi de başarabildi' anlayışı yerini aldı" değerlendirmesini yaptı.

Sektörde etkili olmayıda amaçladığını anlatan Karakurt, "İşimizde  elimizden geldiğince titiz davranıyoruz. Sürekli yenilikçi arayışlar içerisinde oluyoruz. Bu sayede yaptığımız işin kalitesi artarken, müşteri memnuniyeti de en üst seviyeye ulaşıyor" açıklamasını yaptı.

Anahtar Kelimeler: öğretici belgeli kadın klimacı

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15