Üniversiteler arasında çevrimiçi mutabakat anlaşması

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Filipinler’de bir üniversite ile mutabakat anlaşması imzaladı.

EĞITIM 29.12.2022 08:25:00 0
Üniversiteler arasında çevrimiçi mutabakat anlaşması

İskenderun/SES
Çevrimiçi imzalanan mutabakat anlaşmasına İSTE Rektörü Tolga Depci ve Pampanga Devlet Tarım Üniversitesi (PSAU) Rektörü Dr. Lyndon G. Solis’in yanı sıra İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Gündüz, İSTE Dış İlişkiler Genel Koordinatör Yardımcısı Dr. Ali Bıçkı, PSAU Uluslararası İlişkiler Direktörü Dr. Aris Miclat, Kaliteden Sorumlu Direktörü Dr. Gerald Salas ile İSTE ve PSAU yetkilileri katıldı. 

Mutabakat Anlaşması imzalanan PSAU programların yüzde 96’sının akredite programlar olup, Filipinler Yükseköğretim Kurumları Akreditasyon Ajansı tarafından 2021 yılında üçüncü seviyede kurumsal akreditasyon belgesi aldığı belirtildi. İSTE’den yapılan açıklamada, "İSTE imzalanan anlaşma ile uluslararası iş birliği anlaşmalarının ve kurumlar arası anlaşmaların sayısını arttırmış oldu. Çevrimiçi toplantıda üniversiteler arasında yapılabilecek ortak çalışmaların neler olabileceği, hangi alanlarda iş birliği yapılabileceği ve kurulan bu iş birliğinin nasıl geliştirilebileceği gibi konular hakkında karşılıklı görüşler beyan edildi" ifadesine yer verildi.

İSTE'nin açıklamasına göre, Pampanga Devlet Tarım Üniversitesi (PSAU) Rektörü Dr. Lyndon G. Solis''in “PSAU, ziraat alanının yanı sıra sanat, fen bilimleri, öğretmen eğitimi, endüstriyel teknolojileri ve mühendislik, bilgi teknolojileri, işletme yönetimi ve muhasebe alanlarında yükseköğretim düzeyinde eğitim veren, öğrencilerin mezun olduktan sonra atılacakları iş hayatına yönelik eğitimler veren ve onlara staj imkânı sağlayan bir yükseköğretim kurumudur. Pampanga şehrinin gelişimi ve de desteklenmesi, ulusal düzeyde bir marka olabilmek için PSAU araştırma, açık öğretim, üretim aktiviteleri sunmaktadır. PSAU, bir devlet üniversitesi olarak, hükümet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için kamu hizmetinde liderlik yapmaktadır. Yeni ortağımız İSTE ile verimli ve sürdürülebilir bir ortaklık kuracağımızı ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İSTE Rektörü Depci de şu açıklamayı yaptı: "İSTE olarak PSAU ile özellikle kaynak teknolojileri merkezimiz, su altı kaynağı, bilgisayar mühendisliği, yapay zeka ve su ürünleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında iş birliği kurmak istiyoruz. Yine bu alanlarda öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirmek istiyoruz. Belki ileride uzaktan eğitim yoluyla ve sizlerin de katılımlarıyla belirli alanlarda uluslararası konferans, seminer gibi özel programlar da düzenleyebiliriz." 


 

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19