Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi

37 üniversiteden gelen ve çoğunluğunu özel eğitim bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 820 öğrenci, Antakya´da yapılan 9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresinde buluştu.

GÜNCEL 1.05.2019 10:31:01 0
Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi

Antakya/SES

 83 sözlü, 6 poster olmak üzere 89 bildirinin sunulduğu üç gün süren kongre, MKÜ´nün ev sahipliğinde yapıldı. Kongreye katılanlar Hatay´ın tarihi ve turistik yerlerine sosyal ve kültürel gezi de yaptı.
Üç gün süren kongrenin ilk gününde 'Okuma ve yazma öğretimi; Yaygın gelişimselbBozukluk ve erken çocukluk; Kaynaştırma&sınıf öğretmenliği; İşitme engelliler' konusunda sunumlar yapılırken, ikinci gün de 'Özel eğitim ve psikolojik danışmanlık; Kaynaştırma ortamları; özel yetenek; alanyazında özel eğitim; Özel eğitim ve materyal geliştirme; Özel gereksinimli bireyler ve mesleki eğitim; Resim, müzik ve oyuncaklar; Öğretmen yeterliliği ve tutumları' konuları ele alındı. Kongrenin son gününde ise 'Öğretmen adayı görüşleri; Aile ve sosyal gelişim;, Profesyonel bir alan olarak ezel eğitim öğretmenliği; Otizm, öğretmen yetiştirme ve toplum etkileşimi; Erişilebilirlik ve sosyal kabul; Özel eğitimde güncel konular; Multidisipliner çalışmalar' üzerine sunumlar yapıldı.

'Eğitimciliğin, meslekler arasında ayrı bir yeri var'
Kongrenin açılışında konuşan MKÜ Rektörü Hasan Kaya, “Mesleklerin iyisi kötüsü olmaz ama eğitimcilik meslekler arasında ayrı bir yer ediniyor. Özel eğitimcilik daha fazla hassasiyet gösterilmesi gereken bir alan. Maalesef ülkemiz bu alanda biraz geri kaldı. Özel eğitime gereksinim duyan birçok çocuğumuz bulunmasına rağmen bu alanda çok fazla uzman bulunmamaktadır. Fakültemiz de bu uzman açığını yaşıyor. Öğrencilerimizin iyi yetişip bu uzman açığını kapatmalarını bekliyoruz. Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklarımızın yetiştirilmesinde üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmenizi bekliyoruz' dedi. MKÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz de özel eğitimcilerin özel bir topluluk olduğunu, farklılıkları barındıran Hatay´ın da özel bir şehirde olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Öz, 'Çocuklarımız bizim en büyük zenginliğimizdir. Hatay, ezber bozan bir yer ve özel eğitimciler de ezber bozan insanlardır. Biz özel eğitimde olduğu gibi Hatay´da etiketlerle hiç ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan mutlu bir hayatı paylaşmak. Biz, yaşamın anlamlı olmasını istiyoruz' değerlendirmesini yaptı. MKÜ Müzik ve Bilim Öğrenci Topluluğunun mini bir konser verdiği, halk oyunları ekibinin de halk oyunları gösterisi yaptığı kongreye videoyla bağlanan oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, kendisinin de disleksi olduğunu belirterek, disleksinin bir hastalık olmadığını ifade etti. Disleksinin öğrenme tarzı ile ilgili bir durum olduğunu anlatan Cündübeyoğlu, eğitim hayatı boyunca disleksi durumu yaşayan tüm bireylerin kendi eğitim tarzı ile öğrenmeyi başarabileceklerini söyledi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,67% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4889,00% 0,10
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00