Tarih: 01.04.2020 10:36

Ücretli öğretmen ve usta öğretici 80 bin kişi mağdur!

Facebook Twitter Linked-in

Yaşanan bu kriz ortamından ancak dayanışma ve birlikte mücadele ile çıkılabileceğini belirten Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin ücretlerinin ödenmesine yönelik hala bir düzenleme yapılmamasına dikkat çekti. Ünsal, “Sayıları 80 bine yaklaşan bu kesimin bu karantina sürecinde kaderlerine terk edilmeleri kabul edilemez” dedi.

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, uzaktan eğitimde sorumluluğun öğretmenlere yüklendiği bir sonucu kabul edemeyeceklerini vurguladı, aynı sektörde çalışan ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin sorunlarına dikkat çekti. Ünsal, “Ücretli öğretmenlerin, usta öğreticilerin ücretlerinin ödenmesine yönelik hala bir düzenleme yapmaması sayıları 80 bine yaklaşan bu kesimin bu karantina sürecinde kaderlerine terk edilmeleri kabul edilemez. Böyle bir dönemde arkadaşlarımız açlığa mahkûm edilmemelidir.Tabiki asıl talebimiz ücretli, sözleşmeli v.b esnek çalışma modellerine son verilmesi ve herkesin kadrolu, güvenceli çalışma koşullarına sahip olmasıdır” değerlendirmesini yaptı.

'Eğitimin esasları tüm bileşenlerle belirlenmeli”

“Yaşanan bu kriz ortamından dayanışma ve birlikte mücadele ile çıkacağız” diyen Şube Başkanı Ünsal, bunun ancak, tüm yurttaşların kendini eşit ve değerli hissetmesi ile mümkün olabileceğini kaydetti. Eşitlik ve adalet gözetilerek politikalar üretilmesi, sağlık, eğitim ve ekonomik alanda alınan önlemlerin, toplumun tüm kesimlerini kapsaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ünsal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışmanın önü açılmıştır. Fakat, uzaktan çalışmanın nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemeler ve bu düzenlemelerin yasal boyutu muğlak bırakılmıştır. Bilindiği gibi uzaktan çalışma uzmanlık gerektiren bir konudur ve bu süreçte her türlü önlem yetkililerce alınmalıdır. MEB tarafından başlatılan uzaktan eğitim uygulamasının, örgün eğitimin yerini alması mümkün olmayan, tamamlayıcı eğitim olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Bu kriz döneminde geçici olarak uygulanacak esaslar bilimsel kriterler ışığında, eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte belirlenmelidir.”

“EBA sorumluluğu bir kesimin üzerine yıkılamaz”

EBA ve yapay zeka uygulamalarının kullanımında öğretmenlere yönelik yaklaşımları da değerlendiren Ünsal, şunları kaydetti: “EBA ve yapay zeka uygulamalarının kullanımı, öğretmenlerin öğrencileri ile iletişim halinde olmaları, öğrencilerin yönlendirmesi konularında öğretmen arkadaşlarımız ülke genelinde sürekli uyarılmaktadır. Öncelikle öğrencilerin evlerinde internet, bilgisayar, tablet v.b teknolojik aletlerin ve alt yapının olup olmadığına bakılmaksızın öğretmenlerin sürekli EBA´yı ne kadar kullandınız, ne kadar kaldınız, denetleniyorsunuz gibi söylemler sorumluluğu bir kesimin üzerine yıkmaya yönelik açıklamalardır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —