Üç noktada orman yangını

Antakya ve Hassa´da 3 ayrı noktada orman yangını çıktı.

GÜNCEL 16.07.2021 12:23:09 0
Üç noktada orman yangını

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Antakya´nın Kısacık mevkiindeki orman yangınına, 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz ve 70 işçi ile müdahale edildiğini ve yangının bir saatte kontrol altına alınıp, söndürüldüğünü ve soğutma çalışması yapıldığını belirtti. Yangında 3 hektar orman örtüsünün yandığı açıklandı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, Antakya´daki Habibi Neccar Dağında çıkan yangına da müdahale edildiğini belirtti. Karadan ve havadan müdahale edilen yangının, kısa sürüde kontrol altına alınacağı üzerinde durulduğu ancak, yörede esen rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğü öğrenildi. Antakyadaki yangına 1hava aracı, 6 arazöz, 3 su tankı, 2 belediye su tankı, 30 yer işçisi ile müdahale edildiğini ve en az 1 hektarın yandığı, ancak yangının büyümesi sonrası en az 3 hektarın yandığı üzerinde duruluyor.

Hassa´nın Gazeluşağı mahallesi kırsalındaki bölgede de yangın çıktı. Bu yangına da müdahale edilirken, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hassa´da çıkan orman yangını bölgesindeki söndürme çalışmalarını yerinde takip edip, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

/resimler/2021-7/18/1441042560394.jpg

Hatay Büyükşehir Belediyesi de, Habib-i Neccar Dağı´nda çıkan yangın yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin yangını kısa sürede söndürdüğünü bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Yangın dağdaki ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana geldi. Saat 12.03´te yangın ihbarı alan ekipler, olay yerine saat 12.12´de ulaştı ve yangına ivedilikle müdahale etti.
HBB itfaiye ekipleri saat 13.00´te yangını tamamen söndürdü. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de soğutma çalışmalarına katıldı ve yangın büyümeden kontrol altına alındı' ifadesine yer verildi.

/resimler/2021-7/18/1552443269780.jpg

Anahtar Kelimeler: noktada orman yangını

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15