Topal: Ortadoğu´da mahsur kaldılar

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 40 bin Hataylı´nın bulunduğunu belirterek Türkiye´ye getirilmeleri konusunda devletin gerekeni yapmasını istedi.

SİYASET 31.03.2020 21:20:24 0
Topal: Ortadoğu´da mahsur kaldılar

TBMM´de yaptığı konuşmada “Yurt dışındaki vatandaşımız devleti yanında görmek istiyor” diyen Serkan Topal, yurtiçindeki ailelerin de mağduriyetine dikkat çekti. 

Koronavirüs sebebiyle ülkeye dönemeyenlerin sorunlarını bir kez daha TBMM´ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor” dedi. 

Serkan Topal TBMM´de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Daha önce dile getirdim, bir kez daha dile getiriyorum ve iktidara sesleniyorum: Milyonlarca vatandaşımız var yurt dışında, özellikle Orta Doğu´da, Suudi Arabistan´da, Kuveyt´te, Katar´da sadece benim memleketim Hatay´dan 40 bin vatandaşımız var, 40 bin işçi. Oradaki vatandaşlarımız işsiz kaldı. Dolayısıyla para gönderemedikleri için buradaki ailelerine, buradaki aileleri de sıkıntı yaşıyor. Oradaki vatandaşlarımız da şu anda mahsur ve mağdur durumda. Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister; oradaki vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, yardım yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla sayın iktidara bir kez daha sesleniyorum: Lütfen, yapılan yardımlardan kendilerine yardım yapalım ve oradaki vatandaşlarımızı, mağdur olan vatandaşlarımızı, mahsur kalan vatandaşlarımızı Türkiye´ye getirelim.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49