TBMM’de ‘Hatay’a sahip çıkın’ çağrısı

Depremin ardından vergi, sigorta ve kamu borçlarını ertelenmesini içeren mücbir sebep hali 16 gün sonra sona eriyor.

SİYASET 13.11.2024 13:05:00 0
TBMM’de ‘Hatay’a sahip çıkın’ çağrısı

Türkiye Büyük Meclisi (TBMM) genel kurulunun son iki günkü toplantısında bölge milletvekilleri 6 Şubat depremlerinin yarattı kayıplar, devam eden sorunlar ve beklentileri paylaştı. 

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, bölgede ödenmeyen kamulaştırma bedellerine dikkat çekti, deprem konutlarının açıklanmayan maliyetlerini sordu. Mullaoğlu, "Defne'ye bağlı Hüseyinli, Mengüllü, Güneysöğüt köylerinin toprağının yarısından fazlası kamulaştırmasız el atma suretiyle alınmıştır. Orada birçok insanın tek geçim kaynağı, kamulaştırmasız el atma suretiyle alınan topraklarıdır. İhtiyaçtan fazla yerlerin alınmaması, alınan yerlerin de bir an önce kamulaştırma bedellerinin ödenmesi çok önemlidir. Deprem illerinde yapılan konutların maliyeti bugüne kadar henüz açıklanmamıştır. Yapılan konutların bedava yapılması gerekmektedir. 660 milyar vergiyi zenginlerden siliyorsunuz da neden bu evleri bedava yapmıyorsunuz? Her şeyini kaybetmiş bu insanlara yapılacak en iyi hizmet budur. Koltuklarınızın devamını sağlamak için olmadık işler yapacağınıza, depremzedenin konutlarını bedava yapın" dedi.

“Sınır boyunca 5-6 kilometre geri çekilmiş”

Öte yandan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Türkiye'nin Suriye sınırındaki Altınözü'nde, neredeyse Kudüs şehrinin yarısı kadar olan bir alanın fiilen terk edildiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuşan Hatay Milletvekili Mullaoğlu, şöyle konuştu: "Hükûmet, Hatay'ın Altınözü ilçesinin Suriye sınırında neredeyse Kudüs şehrinin yarısı kadar olan bir alanı fiilen terk etmiştir. Altınözü ilçemizde Suriye'yle olan sınırımız, sınır boyunca gerçek sınırımızdan ülkemizin içine doğru 5-6 kilometre geri çekilmiş ve sınır duvarları sınırımızda değil, ülkemizin içinde oluşturulmuştur. Vatandaşlarımız, sınırımızda ve egemenlik alanımızda kalan ancak fiilen terk edilmiş olan alanlardaki tarlalarına, kendi tapulu arazilerine rahatça girememektedirler. Vatandaşlarımıza yabancı muamelesi yapılmaktadır. Tarlalarına girmek için önceden kaymakamlığa başvurmaları gerekmektedir ve uygun görülmesi hâlinde belirlenen saatlerde ancak tarlalarına girebilmektedirler. Belirlenen saatlerde kuyruklar oluşmaktadır. Kimlik göstermek ve listede adı olması şartıyla tarlalarına girebilmektedirler. Köylülerin küçük çocukları kimlikte fotoğrafları olmadığı gerekçesiyle tarlaya geçirilmemektedirler. Bu tam bir skandaldır."
Milletvekili Mullaoğlu, terkedilmiş yerlerin sınırlarımız içine alınmasını ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00