Taşeron işçilere kadro semineri

Arsuz Belediyesi ve Çukurova Belediyeler Birliği işbirliğiyle, Arsuz Belediyesi personeline yönelik '696 sayılı KHK ve taşeron düzenlemesi' konulu eğitim semineri verildi.

İSKENDERUN 8.01.2018 08:10:48 0
Taşeron işçilere kadro semineri

Çukurova Belediyeler Birliği İnsan Kaynakları Müdürü Ali Kaplan´ın konuşmacı olduğu seminerde, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, hizmet alım sözleşmesi, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve sözlü ya da uygulamalı sınav, uygulamalı sınavda başarılı olan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin yaşanacak süreç, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması, aranan şartlar gibi konular anlatıldı. Arsuz Belediyesi Nikah Salonu´ndaki eğitim seminerine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve belediyenin 150 personeli katıldı.

Culha: Taşeron kardeşlerimiz rahat olsun

Seminerde yaptığı konuşmada personelin eğitimlerine önem verdiklerini ifade eden Culha, seminerin güncel ve önemli bir konu olduğunu ifade etti. Culha, 'Taşeron kardeşlerimiz rahat olsun. Sezar´ın hakkını, Sezar´a vermek gerekir. Belediye personeline yönelik süreklilik bizim için de önemli. Geçmişte belediyeler ve diğer kurumlarda işçiler 5 ay 29 gün çalıştırılır ve sonra çıkartılırdı. Bu durum her zaman bir mağduriyet yarattı. Bizim göreve geldiğimiz zamanda personellerimiz ve yeni göreve aldığımız personelimizin hepsi görevlerinin başında, işine devam ediyor. İlk gün nasılsa personelin yanında olduysak, bugün de yanlarındayız. Taşeron, sözleşmeli, memur veya işçi, hiçbiri bizim üvey evladımız değil, hepsi bizim personelimiz. Arkadaşlarımız kendi alanlarında hizmetlerine, çalışmalarına devam edecek. Tabi bazı şeyler yasa ile belirleniyor, fakat biz yasal çerçevede yapabileceğimiz en sıcak kucaklamayı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Başvuru süreci devam ediyor. İnşallah en kısa süre içerisinde kadrolaşma mevzuatı tamamlanmış olur ve biz de baştan beri vermiş olduğumuz hizmetlere, hız kesmeden devam ederiz' diye konuştu.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24