Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

İskenderun´da 22 Eylül´de yapılacak

GÜNCEL 18.09.2019 09:29:30 0
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Akın Bodur/İskenderun

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 22 Eylül Pazar günü İskenderun´da, diğer kentlerle eş zamanlı yapılacak. Etkinliğin adı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ama erkekler ve çocuklar da katılabilecek. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Erzin´de de düzenlenecek.
Kentte bu yıl dördüncü kez düzenlenecek İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, daha önce kentte iki kadın tarafından; öğretmen Aysun Yıldırım ve mühendis Hatice Ildıran Kara tarafından düzenlendi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 22 Eylül Pazar günü İskenderun Atatürk Anıtı Alanında başlayacak ve sahilde bisiklet turuyla devam edip, Atatürk Anıtında sona erecek. Sahil boyunca yapılan İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, yavaş ve kısa mesafeli olarak düzenleniyor.
2013 yılında Türkiye´de İzmir merkezli başlayıp, birçok şehre yayılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, gönüllü kadınlar tarafından farkındalık etkinliği olarak düzenleniyor. Etkinlikteki amaç ise daha çok kadın bisikletçinin yollarda olması ve kentlerde bisiklet yolları oluşturulmasını sağlamak için farkındalık oluşturmak. Turla, kadının sokağa çıkamasının dünya değişireceği mesajı verilmeye çalışılırken, Otomobilsiz Kentler Gününe de dikkat çekilmek hedefleniyor. İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna katılmak için herhangi bir kayıt gerekmediği, kadınların bisikletlerini ve kendinizi süsleyip alana gelmesinin yeterli olduğu da ifade edildi.

Erzin´de kadınlar bisiklet sürecek
Erzin´de 22 Eylül Pazar günü düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Cumhuriyet Meydanı´nda başlayacak. herkese açık olan ve diğer kentlerle eş zamanlı yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, saat 17.00´da başlayacak.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00