Suriyelilerle ‘istişare´ toplantısı

Suriyeli kanaat önderleri ile bir araya gelen Kaymakam İskender Yönden, kamu düzeni, asayiş ve huzur konularını değerlendirdi.

GÜNCEL 5.07.2019 10:49:10 0
Suriyelilerle ‘istişare´ toplantısı

İskenderun/SES

 Gerçekdışı haber ve paylaşımlarla kötü bir algı oluşturarak kargaşa ortamının oluşturulmak istendiğini belirten Kaymakam Yönden, İskenderun´da ikamet eden Suriyeli´lerin ‘kanaat önderlerinden dikkatli olmalarını istedi, dolduruşa gelinmemesi uyarısında bulundu.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde Çarşamba günü gerçekleştirilen istişare toplantısına başkanlık eden Kaymakam Yönden, kaynağı belli olmayan, doğruluğu resmi makamlarca doğrulanmamış haberlere kesinlikle itibar edilmemesini istedi. Kaymakam Yönden, gerek sosyal medya, gerekse mobil mesajlaşma uygulamaları üzerinden gelen bu tür haberlerin doğruluğunun araştırılmadan başkalarıyla paylaşılması, farkında olmadan bu algı operasyonunun bir parçası olmak anlamına geldiğine dikkat çekti. Asılsız haberlerin halkı korku, panik ve kargaşaya sevk etmek amacıyla sosyal medya ve mobil ortamdan kasten ve kötü niyetle yayılmaya çalışıldığını da ifade eden Yönden, Türkiye´nin, hem küresel hem de bölgesel barışın teminat ülkesi olduğunu belirterek, ülkemizin bugün dünyada dostluğu talep edilen, husumetinden de çekinilen, güçlü ve itibarı yüksek bir ülke haline geldiğini dile getirdi.

Kimler katıldı?
Kaymakam İskenderun Yönden başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına; İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Volkan Yeter, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadir Başar, T.İş Kurumu İskenderun Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yüksel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Hasibe Sümer, Mahalle Muhtarları ve Suriyeli kanaat önderleri katıldı.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00