´Sınırdaki kamp Afrin´den vuruldu´

Suriye´nin Afrin kenti kırsalından atılan bir havan mermisi, Kırıkhan´ın sınırdaki mahallesi Kaletepe´nin karakol bölgesinde ve sınıra sıfır noktasında, Afrin operasyonu kapsamında geçtiğimiz günlerde kurulan ve ÖSO ile Türk askerin

İSKENDERUN 22.01.2018 18:58:08 0
´Sınırdaki kamp Afrin´den vuruldu´

 

Kaletepe köyü karşısındaki Afrin´in Kırmıklı köyünden atıldığı belirtilen havanın düştüğü noktada jeneratör kurma çalışması yapan TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş yaşamını yitirdi, üç işçi ile 2 ÖSO elemanı yaralandı. Havanlı saldırı sonrası sınırdaki obüslerle, saldırının yapıldığı bölgeye top atışı yapıldı.
Aynı bölgede önceki gün çıkan çatışmada da 7 ÖSO elemanının yaralandığı, bunlardan birisinin kaldırıldığı Kırıkhan Devlet Hastanesi´nde yaşamını yitirdiği, 1´inin durumunun ağır olduğu ve 5 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Valilik şehitlik işlemi başlattı
Hatay Valiliği, yaşamını yitiren Elitaş için şehitlik işlemi başlatırken, Hatay Milletvekilleri Birol Ertem ve Mevlüt Dudu, Afrin operasyonu kapsamında sınıra kurulan ve Türk askeri ile ÖSO elemanlarının bulunduğu kampta, havanın düştüğü noktada incelemede bulundu. İskenderun Tuğay Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay da dün bölgede incelemede bulundu.
Milletvekilleri Dudu ve Ertem, yaralıların tedavi altına alındığı Kırıkhan Devlet Hastanesi´ne de gidip, orada bulunan Hatay Valisi Erdal Ata ve hastane yetkililerinden olay ve yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hatay Milletvekili Mehmet Öztürk de, hastanede olayla ilgili bilgi aldı ve Vali Ata ile görüştü.

Akdağ da Kırıkhan´da
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, dün, Kırıkhan Devlet Hastanesine giderek, olayla ilgili Hatay Valisi Erdal Ata´dan, yaralıların durumu hakkında da hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler: Sınırdaki kamp Afrin vuruldu

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19