Saygı ve özlemle anıyoruz

Saygı ve özlemle anıyoruz

Ölümünden sonra yıllarca anılan dünyanın tek lideri ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk, bedensel olarak aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü olan yarın, törenlerle anılacak.

İskenderun/SES

 Yarın (10 Kasım Pazar) saat 09.05´te başlayacak anma, Atatürk Haftası´nda bir hafta sürecek.
İskenderun´da yapılacak anma töreni, 10 Kasım Pazar günü saat 09.00´da Atatürk Anıtı Alanında başlayacak. Törende, İskenderun Kaymakamlığı, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sunacak ve İstiklal Marşı okunup, saat 09.05´de bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü nedeniyle yarın saat 09.05´te ilçde bulunan tüm elektrik, elektronik, mekanik ve belediye ses yayın sistemi cihazlarına bağlı sivil savunma sirenleri iki dakika süre ile sarı ikaz sesiyle çaldırılacak.
Mustafa Kemal Atatürk, aynı gün saat 10.00´da kentte özel eğitim veren Doğa Anadolu Lisesinde düzenlenecek etkinliklerle anılmaya devam edilecek. Günün anlam ve önemi ve Atatürk´ün askeri yönüne ilişkin konuşmalar yapılacağı buradaki törende, İskenderun Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Atatürk´ün sevdiği şarkılar seslendirilecek; İstiklal Makzume Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ´Kurtuluş Mustafa Kemal´ adlı oratoryosu sahnelenecek ve okullarda öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Hafta boyunca okullarda ´Atatürk´ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak, koroları tarafından Atatürk´ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak. 10–16 Kasım tarihleri arasındaki Atatürk Haftası kapsamında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri etkinlikleri yapılacak. 09-16 Kasım tarihleri arasında İskenderun Halk Kütüphanesi´nde Atatürk kitapları sergisi açılacak, 12 Kasım Salı günü ise saat 13.00´da ´Atatürk öyküleri´ konulu etkinlik gerçekleştirilecek.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,67% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4105,32% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00