Sağlıkta ‘israfı önleme´ eğitimi

31 sağlık çalışanına Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA teknik destek programı kapsamında başlatılan eğitim tamamlandı.

20.07.2017 10:50:45 0
Sağlıkta ‘israfı önleme´ eğitimi

Hastane yöneticileri, doktor ve hemşire katılımıyla gerçekleşen eğitimle, başta zaman olmak üzere sağlık hizmetinde israfları ortadan kaldırmak ve hastaya değer katan bir hizmet sunumunun amaçlandığı belirtildi.

10-14 Temmuz 2017 tarihlerinde T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ‘´ Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi” 10 Temmuz pazartesi günü Hatay Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta içinde 2 gün teorik, 3 gün uygulamalı Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi´nde Eğitmen Yard. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı eşliğinde katılımcılarla, ameliyathane, acil servis, yoğun bakım, eczane süreçleri incelenerek değer akış haritaları hazırlandığı, iyileştirme çözümlerinin belirlendiği belirtildi.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Basın ve İletişim Birimi´nde eğitime ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ayrıca öneri sistemi geliştirme ile Görsel Yalın Sağlık Yönetim Alt yapı çalışmalarının da gerçekleştirildiği eğitimin sonunda yapılan sınavı başarıyla tamamlayan 31 sağlık çalışanına belgelerini Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz teslim etti.

Yazılı açıklamada, Sürekli Kalite İyileştirme Odaklı Kaizen ve Yalın Hasta Sistemleri Eğitim Projesi´nin hedefleri ile ilgili şöyle denildi: “Hasta ve çalışan güvenliğini ihmal etmeyen, tesis güvenliğini ön plan da tutan, israfı önleyen, bilimsel doğrulardan ayrılmayan, zamanı iyi kullanan, kaliteli iş üreten sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedefleyen, süreçler ve kullanılan araçlar için standartlar geliştiren, davranış metotlarının uygulamaya konulmasını ve hasta süreç akışlarının iyileşmesini hedefleyen bir sistemdir.”

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19