Rabia için adalet istediler

Giresun´un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan (11) ölüm yıl dönümünde anıldı.

GÜNCEL 15.04.2019 12:17:51 0
Rabia için adalet istediler

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun kadın Platformu, şüpheli ölümü aydınlatılmayan 11 yaşındaki Rabia için ölümünün birinci yıl dönümünde adalet talebinde bulundu.
Ulucmi Caddesi üzerinde ve Sağlıklı Yaşam parki önünde önceki gün basın açıklaması yapan İskenderun Kadın Platformu, Rabia Naz´a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin yanında olduklarını belirterek, 'Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler' açıklamasını yaptı.
'Çocukları yaşatacağız; Cocuk ölümleri durdurulsun; Çocuk Bakanlığı kurulsun' dövizleri ve 'Failler bulunsun, yargılansın; Erkek adalet edğil, gerçek adalet; Adalet biziz, susmayacağız' sloğanları arasında konuşan İskenderun Kadın Platformu sözcüsü Muhsine Taşan, '11 yaşındaki Rabia Naz geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti, evinin önünde cansız bedeni bulundu. Rabia Naz´ın intihar ettiğini ileri sürdüler, ölümünün üzerini kapatmaya çalıştılar' dedi. Taşan, 'Rabia Naz´ın aramızdan alınışının birinci yılıydı. Düşünün, koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphenin üzerine gidilmedi. Adli Tıp Raporu; ölümün yüksekten düşme değil ´bedensel travma´ sonucu gerçekleştiğini ispatlıyor. Ancak Rabia Naz´a çarpan arabanın kime ait olduğu araştırılmıyor. Baba Şaban Vatan; bir adli tıp uzmanı, polis, savcı gibi çocuğunun ölümünü araştırıyor. Delil toplamaya çalışıyor ama Rabia Naz´a çarpan arabanın sahibi bir türlü araştırılmıyor. Eski bir belediye başkanının yeğeni, Rabia Naz´a arabayla çarparak öldürmesi konumunda şüpheli durumda. Ancak hiçbir iddia araştırılmıyor, dava adaletten kaçırılıyor. Rabia Naz´ın ölümündeki bu karanlık yetmezmiş gibi baba Vatan Şaban şikayet üzerine gözaltına alınıyor, akıl sağlığının yerinde olmadığına karar veriliyor. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmalar, Rabia Naz´ın ölümünün aydınlatılması için asla işlemiyor. Bugün Türkiye´nin birçok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz. O koltuklarda oturup bu ölümün üzerini örtmeye çalışanlar iyi dinlesin: Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Siyasi gücü ve parayı arkasına alarak failleri aklamaya çalışanların karşısında adalet isteyen milyonlarız biz. Yapılması gereken bellidir: Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Kadın platformu olarak Rabia Naz´a adaletin sağlanması, tüm çocukların yüzünün gülebilmesi için bu davanın peşinde, Vatan ailesinin de yanındayız. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyecekler' dedi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10737,21%-0,06
  • DOLAR

    40,67% 0,08
  • EURO

    46,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4308,19% 0,21
  • Ç. ALTIN

    6915,25% -0,19