Prof. M. Yuva´nın baba acısı

Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yuva´nın babası Hüseyin Yuva (Edip Canudi), Samandağ´daki evinde yaşamını yitirdi.

GÜNCEL 26.12.2018 11:43:08 0
Prof. M. Yuva´nın baba acısı

Samandağ/SES

 Önce evinin önüne getirilerek, helallik alınan Hüseyin Yuva´nın cenazesi, öğle namazına müteakip Yeni Mahalle Mezarlığında toprağa verildi. Hüseyin Yuva´nın 11 çocuğu bulunduğu öğrenildi. Hüseyin Yuva´nın cenaze törenine ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Hatay eski milletvekilleri Fuat Çay ve Refik Eryılmaz ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Prof. Mehmet Yuva, babasına ilişkin 'Babam alevi ama alevi gericiliği olan şeyhliğe karşı çıkan, aydınlanmayı savunan bir insandı. CHP´nin Samandağ kurucuları arasında yer aldı, Atatürk devrimlerini, Cumhuriyeti savunan bir fikre sahipti.
Çocuklarının yetişmesinde ahlaklı, erdemli olması için elinden gelen emeği esirgemedi. Çocuklarını kız ve oğlan diye ayırmadı, onların toplumdaki yerini eşit gördü' değerlendirmesini yaptı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 'Yuva ailesinden Edip (Hüseyin) Yuva (Cenudi) vefat etmiştir. Merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim' açıklamasını yaptı.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73