Özel okullardan bursluluk sınavı

Dörtyol´da faaliyet gösteren Akdeniz, Final ve Tek Kampüs okullarının oluşturduğu Özel Okullar Birliği´nin bursluluk sınavı 29 Şubat´ta yapılacak.

GÜNCEL 18.02.2020 10:14:30 0
Özel okullardan bursluluk sınavı

İskenderun/SES

 Sınavlar ilk, ortaokul ve liseleri kapsayacak.
Bursluluk sınavı ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında Özel Okullar Birliği adına bir açıklama yapan Final Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ali Rıza Uygur, birliğin 2015 yılında kurulduğunu hatırlatarak, özel okulların bursluluk sınavını bu birlikle ortak gerçekleştirdiğini söyledi. Uygur, “İlkokullar sınava Tek Kampüs Okullarında girecek. Ortaokul sınavları Akdeniz Eğitim Kurumlarında, Liseler ise Final Eğitim Kurumlarında sınava girecekler. Sınava başvuruları Akdeniz, Final ve Tek Kampüs Okullarının herhangi birine yapılabilecek” dedi. Uygur, Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerindeki öğrencilerin bu sınav ile hem bölgedeki başarı sıralamalarını öğrenme imkanı yakalayacağını, hem de Özel Okullar Birliği içerisindeki okullardan birine başarı oranına göre indirimli olarak kayıt yaptırma hakkı kazanacaklarını söyledi.
29 Şubat Cumartesi günü yapılacak bursluluk sınavı ile özel okulların sadece varlıklı ailelere açık olmadığını, başarılı öğrencilerin de kendilerine yer bulacağını ifade eden Akdeniz Eğitim Kurumları Kurucusu Kadir Gök ise, “Özel Öğretim Kurumlarının eğitim sistemimiz içindeki payını yükselterek rekabetçi bir yapı ile eğitim kalitesi arttırılabilir” diye konuştu. Tek Kampüs Okulları Genel Koordinatörü Yavuz Arı da Özel Okullar olarak Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda eğitimin kalitesinin yükselmesine, gelişmesine fırsat ve imkân verecek yatırımlar ve hizmetler ortaya koyduklarını kaydetti.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10951,27%1,05
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39