Öykü kitabı ´Çölüngelini´ yayınlandı

Eğitimci-Yazar Müslüm Kabadayı´nın, 13. kitabı olan “Çölüngelini” adlı öykü kitabı Sonçağ Yayınları tarafından yayımlandı.

15.12.2017 11:29:24 0
Öykü kitabı ´Çölüngelini´ yayınlandı

 

Daha önce “Salkım Saçak Keldağ”, “Közlü Yürekler”, “Dirilten Duyunçlar” adlı öykü kitapları yayımlanan Kabadayı´nın, dördüncü öykü kitabı olan, 124 sayfalık “Çölüngelini”nde 25 öykü yer alıyor. Kitaba adını veren ilk öykünün, Ortadoğu´nun görkemli tarihi yapılarının bulunduğu Palmira´nın (Tedmur) emperyalistlerin maşası IŞİD tarafından işgaliyle tahrip edilmesini ve Müze Müdürü Halid Esad´ın öldürülmesini işlemesi, okurun dikkatini tarih bilincine ve yurtsever direnişe çekiyor.
Öykülerde Antakyalı, Malatyalı, Ankaralı, Trabzonlu, Egeli, Koblenzli ve Palmira/Zenobyalı insanların yaşantıları, doğa ve toplumla olduğu kadar kendileriyle çatışmaları, yaşamı güzelleştirme mücadeleleri anlatılıyor. Ayrıca eğitimcilerle öğrencilerin konum ve durumları işleniyor. Herkesin kendinden bir parça bulacağı öykülerin sürükleyiciliğinde, yazarın dili ustaca kullanmasının ve öykü kurgusunda giderek yetkinleşmesinin de payı bulunuyor.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10897,93%0,25
  • DOLAR

    41,98% 0,08
  • EURO

    48,82% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5354,91% 1,04
  • Ç. ALTIN

    8925,65% -0,24