Orontes Uluslararası Sanat Festivali sona erdi

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin de katkı verdiği Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali sona erdi.

GÜNCEL 5.11.2019 10:30:40 0
Orontes Uluslararası Sanat Festivali sona erdi

Antakya/SES

 35 sanatçının katıldığı festivalin uluslararası karma sergi ile Hatay Kültür Merkezi etkinlikleri, sanatseverleri buluşturdu. Festivale katılan sanatçılara katılım belgeleri de törenle verildi.
Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde Hatay Barosu Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye uyarlanan ´Resimli Osmanlı tarihi´ adlı oyun Hatay Kültür Merkezinde sahnelendi. Yönetmenliğini Sertaç Demir´in yaptığını oyunu, Selim Taner Ceylan, Ahmet Burak Kutlusoy, Uğur İnan Genç, Rabia Elhay Görücü, Ersin Kuş, Acip Güzel, Gizem Koşan, Kürşat Şenol, Mehmet Çokluk, Osman Buğra Tekne ve Süleyman Kocaçınar oynadı.
Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya bölgesini kapsayan katılımcı kapasitesiyle, Türkiye´nin yeni sanat mecrası olan festivalde, sanatçı ve koleksiyoner de bir araya geldi. ArtAntAkyA, yurt içi ve yurt dışından galeriler, güzel sanatlar fakülteleri, sanatçı kolektifleri, sanatçı inisiyatifleri ve koleksiyonerleri buluşturdu; 15 ülkeden 300 sanatçının katıldığı, bin eserin sergilendiği ArtAntAkyA International Contemporary Art Show, Antakya´da üç gün süreyle halka ücretsiz açıldı.
ArtAntAkyA´nın onur konukları ise International Association of Art (IAA) Dünya Başkanı ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı sanatçı Bedri Baykam oldu. Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde ilkokul öğrencilerine yönelik Minik Sanatçılar Çalıştayı ve Edebiyat Günleri de düzenlendi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00