Okulda ‘güven manavı´

Dersliklere girerken, okul binasının giriş kapısının ardındaki koridorda kasalar içinde elma, armut, hurma, mandalina, havuç, muz düzenlenen masanın üzerinde market düzeniyle yerleştirilmiş.

GÜNCEL 18.12.2019 10:19:31 0
Okulda ‘güven manavı´

Teneffüsten çıkan öğrenciler satıcısı olmayan manav standının önünde kuyruk oluşturarak önce parayı ahşap kumbaranın içine atıyor, sonra dilediği meyveyi seçiyor. 

Arsuz´da bulunan Şehit Umut Sakaroğlu İlkokulu´nda öğrenciler, kantini olmayan okulda, manavdan alışveriş yapıyor. Mevsim meyvelerinin sunulduğu bu projeyle öğrenciler hem taze meyve tüketmiş oluyor hem de hedeflenen değerler eğitimini deneyimliyor. Biriken parayla ise bitenlerin yerine yeni ürünler konuyor.
Okul müdürü Özgür Bönceoğlu, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Okulumuzda Güven Manavı projesi, değerler eğitimi kapsamında kuruldu. Bir diğer boyutuyla da sağlıklı beslenme. Sağlıklı beslenmeyle ilgili konuyu zaten öğretmenlerimiz derste işliyor, öğrenciler alışverişiyle bunu sürdürüyor. Öğrenciler teneffüslerde diledikleri meyveleri alabiliyorlar. Masanın üzerinde bulunan kutuya istedikleri miktarı bırakıyor, parası olmayan ücretsiz olarak da alabiliyor. Amacımız hem öğrencilere sağlıklı beslenmenin önemini göstermek hem de öğrencilerin otokontrollerini sağlamalarına yardımcı olmak. Parasız meyve alan öğrencinin daha sonraki gün bedelini bıraktığını da görüyoruz.”
Okulun müdür yardımcısı Hakkan Kömürcü´nün projesi olarak başlatılan okul manavı projesini benimseyen veliler, okulun kantini olmadığını hatırlatarak, manav projesinin eğitim dönemi süresince sürdürülmesini istedi.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10951,27%1,05
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39