Okul terkinin nedenleri incelendi

AB projesi kapsamında MEM tarafından ele alındı

GÜNCEL 29.04.2019 10:23:08 0
Okul terkinin nedenleri incelendi

Nesrin Geyik/İskenderun

Dörtyol Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü (TUFAK) işbirliğiyle beş ülkeden gelen konuklarla yapılan Avrupa Birliği Kültür Projesi kapsamında 'Okul terkleri ve nedenleri' konulu seminer verildi.
Romanya, Fransa, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna´dan gelen eğitimci konuklar, Avrupa Birliği Kültür Projesi kapsamında TUFAK´ın konuğu olarak, Dörtyol Milli Eğitim Müdürlüğüyle bir araya gelip, seminer düzenledi.
'Okul terkleri ve nedenleri' konulu seminerin açılışında konuşan Dörtyol Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, çocukların okuldan ayrılma yada okulu aksatma gerekçelerini maddeler halinde sıraladı ve bu konuda alınan yasal ve idari önlemleri anlattı. Eğitimin de arasında olduğu bazı konularda ülkelerarası işbirliğinin önemli olduğunu ifade eden Toksoy, Dörtyol´da bulunan Suriyeli geçici sığınmacılara sağlanan eğitim imkanları hakkında da bilgi verdi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sıdkı Arslan, Turizm Folklor Araştırma Kurumu Derneği Gençlik Kulübü Başkanı Melih Sadık Aras, projenin Dörtyol Sorumlusu eğitimci Ali Aslan, kentteki okul yöneticilerinin de katıldığı seminerde, Dörtyol´daki eğitimin durumu hakkında yapılan sunum sonrası, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Polonya ve Ukrayna temsilcileri de kendi ülkelerindeki okul terkleri ve nedenleri ile alınan önlemlere ilişkin bilgi verdi.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30