Muhtarlar büyükşehir birimlerine ‘aracısız’ ulaşacak
MUBİM ile belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi yapan muhtarlar, mahallelerindeki ve ilçelerindeki talep ve şikâyetleri internet ortamından HBB’ye iletebiliyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİM) uygulamasını, vatandaşların sorunlarına daha hızlı çözümler üretebilmek amacıyla hayata geçirdi.
HBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen MUBİM uygulaması, vatandaşların dile getirdiği sorunları muhtarlar aracılığıyla toplayarak, cep telefonlarına indirilen bu uygulama üzerinden en doğru, hızlı ve aracısız şekilde ilgili birimlere iletiyor.
Muhtarlar, MUBİM sayesinde belediye ve vatandaşlar arasında köprü görevi üstlenerek, mahalle ve ilçelerindeki talep ve şikayetleri HBB'ye internet ortamında iletebiliyorlar.
Muhtarların ilettiği talep ve şikayetler, sorumlu daire başkanlıkları ve yetkililer tarafından değerlendirilerek, 15 gün içinde geri bildirim sağlanıyor ve vatandaşların taleplerine çözüm üretilmesi için çalışmalar yapılıyor.
MUBİM uygulaması, cep telefonları yanı sıra bilgisayarlar üzerinden de kullanılabiliyor ve internet altyapısının olmadığı bölgelerde bile iletişim avantajı sağlıyor.
Karlısu Mahallesi Muhtarı Mehmet İncecik ve Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Yusuf Alkaya, MUBİM uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a deprem sonrası uygulamanın tekrar hayata geçirilmesi için teşekkür ettiler.
HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım da uygulama hakkında şu ifadeleri kullandı: "Belediyemiz 2017 yılından itibaren MUBİM uygulamasını kullanmakta. Muhtarlarımız talep ve istekleri online sistem üzerinden bizlere aktarıyor ve her türlü işlem için kolaylık sağlanmış oluyor. İnternet olmayan bölgelerde dahi muhtarlarımız uygulamayı kullanabiliyor."
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
50,85% -0,26
-
GRAM ALTIN
6893,68% -3,07
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02




