"Muhalif ses çıkaran bütün kurumlar tasfiye edilmeye çalışılıyor"

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, iktidarın düzenleme ve uygulamalarının önümüzdeki seçim sürecine yönelik olduğu savundu.

GÜNCEL 28.10.2022 14:09:00 0

Bu süreçte muhalif ses çıkaran bütün kurumların tasfiye edilmeye çalışıldığını savunan Çoşkun Selçuk, çıkarılan yasalarla toplumun susturulmaya çalışıldığını, iktidarın kabul etmediği her türlü haberin de suç teşkil edeceği düzenlemeler yapıldığını kaydetti. Selçuk, ktidarın Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını kamuoyu nezdinde gerekli ve meşru hale getirme çabası içinde olduğunu söyledi.

Selçuk, son dönemde toplumu susturmaya yönelik iktidarın yaptığı düzenleme ve uygulamaların, önümüzdeki seçim sürecine yönelik olduğunu dile getirerek, "Çıkarılan yasalarla toplum susturulmaya çalışılmakta iktidarın kabul etmediği her türlü haberin suç teşkil edeceği düzenlemeler yapılmaktadır. Muhalif ses çıkaran bütün kurumlar tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. Siyasal iktidar ve destekçileri günlerdir damgalayıcı, itibarsızlaştırıcı ve suçlayan söylemlerle TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını kamuoyu nezdinde gerekli ve meşru hale getirme çabası içindeydiler. Yargıya yönelik talimat ve müdahaleler sonucu dün verilen tutuklama kararı, yargı bağımsızlığı açısından endişe, demokrasi değerleri bakımından ise utanç vericidir" dedi.

"Tutuklama ifade özgürlüğünü tümden ortadan kaldırmaktadır" 

Hakkında soruşturma başlatıldığı sırada yurt dışında olan Fincancı'nın avukatları aracılığıyla ifade vermeye hazır olduğunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilettiğini anlatan Selçuk, TTB Başkanı'nın, ifadeye çağrılmayı beklerken önceki gün keyfi ve hukuk dışı bir şekilde evine baskın yapılarak gözaltına alındığını, sonra da tutuklandığını söyledi. 

Selçuk, şunları dile getirdi: "Bu tutuklama her şeyden önce bu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünü tümden ortadan kaldırmaktadır. Bu tutuklama bilimi, iyi hekimliği, başta işkence olmak üzere insan hakları ihlallerinin önlenmesini, barış ve demokrasi mücadelesini engellemektir. Başka bir deyişle tüm topluma gözdağı vermektir. Ancak, bu kabul edilemez tutuklama kararı karşısında hiçbir şekilde sessiz kalmayacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her koşulda hakikate, iyi hekimliğe, hukukun üstünlüğüne, insan hakları, barış ve demokrasi mücadelesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. TTB Başkanı’nın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşması ve hakikatin görünür kılınması için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu hukuksuzluk ve haksızlığa karşı Türkiye ve dünyada oluşan dayanışmanın da katkısıyla en kısa zamanda serbest bırakılacağından hiç kuşkumuz yoktur."

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73