Minikler için Kolları Sıvadı

Toplumsal gelişim ve dönüşüm için teknoloji okuryazarlığı seviyesinin yükselmesi ve erken dönemde sağlanması gerektiği bilinciyle hareket eden ve bu bilinçle Çocuk Üniversitesi projesini geliştiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE

EĞITIM 13.12.2017 10:54:27 0
Minikler için Kolları Sıvadı

Bu bağlamda, İskenderun Demir-Çelik Anaokulu´nun Müdiresi ve Okul Öncesi Öğretmenleri İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Enerji Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emin Taner ELMAS´ı ziyaret etti. Demir-Çelik Anaokulu´nun minik öğrencileri ile enerji alanında gerçekleştirilebilecek projelerin görüşüldüğü ziyaret kapsamında yapılan toplantıya; Demir-Çelik Anaokulu Müdiresi Nedime AVAN, Öğretmenler; Betül EROĞLU, Fadime CANATAN ve Seher BİNİCİ, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Umutcan OLMUŞ, İSTE IEEE Öğrenci Topluluğu Temsilcileri; Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Tuğçe GÜNDOĞAN ve Elektrik–Elektronik Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ece Sultan KABA katıldı. “Enerjik Sınıflar”, “Bitki Sulama”, “Çevir, Zıpla, İncele”, “Sağ, Sol, Renk”, “Uçan Toplar”, “Işıldayan Sayılar”, “Karagöz Hacivat”, “Dolap İçi Lamba”, “Güneş Paneli Şapkası” ve “Geometrik Şekiller” isimli projeler geliştiren miniklerin yeni projeler üretebilmesi için çalışmaların devam ettirilmesi kararlaştırıldı.
Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Enerji Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emin Taner ELMAS; “Bu tür projeler sayesinde çocukların ‘ENERJİ´ kavramı ile daha küçük yaşlarda tanışması sağlanarak, ileride “Küresel Isınma”, “İklim Değişikliği”, “Yerküre Bilimi”, “Enerji Yatırımları” ve “Enerji Yönetimi” konularında çok daha bilinçli nesiller yetiştirilmesi sağlanabilir” dedi. Bu projelerle özellikle İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ´nin yakından ilgilendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Emin Taner ELMAS; “Sayın Rektörümüz çocukların hayata geçireceği bu tür projelerin son derece olumlu gelişmeler doğuracağını vurgulamakta, Çocuk Üniversitesi projesine büyük önem vermekte ve İSTE´nin kütüphane ve laboratuvar vb. gibi tüm imkânlarının çocuklar için seferber edilmesi gerektiğini sıklıkla ifade etmektedir” dedi.

 

 

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30