Milli Eğitim Bakanı Tekin'e 7 maddelik soru

SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan: 30'dan mevcutlu sınıflara kapatma talimatı var mı?

EĞITIM 30.09.2024 08:30:00 0
Milli Eğitim Bakanı Tekin

İskenderun/SES
Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, tasarruf tedbirleri kapsamında '30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması' ile 'okul binalarında tek temizlik görevlisi çalıştırılması' yönündeki kararları, soru önergesiyle parlamentoya taşıdı. Milletvekili Çalışkan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e "Okullara 30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması yönünde Bakanlığınızca yazılı veya sözlü bir talimat verilmiş midir?" diye sordu.

Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, önergesinde, "Tasarruf tedbirleri kapsamındaki bazı uygulamaların eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel teşkil ettiğine ilişkin bazı iddialar bulunmaktadır. Bunlar arasında '30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması' ve 'okul binalarında tek temizlik görevlisi çalıştırılması' yönünde okullara yönelik zorlamaların olduğu da bulunmaktadır. Bu tür uygulamaların öğrencilerin eğitim motivasyonlarını kaybetmesine yol açması yanı sıra öğretmen ve çalışanlar için kadro sorunları ortaya çıkaracağı değerlendirilmektedir" ifadesine yer verdi.

“Okulların temizlik ürünü ihtiyaçları hangi yolla karşılanmaktadır?”

SP Hatay Milletvekili Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği 7 maddelik önergesinde şu sorulara yer verdi: “Okullara 30 mevcuttan az öğrencisi bulunan sınıfların kapatılması yönünde Bakanlığınızca yazılı veya sözlü bir talimat verilmiş midir? Şayet söz konusu sınıflar kapatılırsa köy okulları başta olmak üzere norm fazlası olacak öğretmenlerle ilgili idari bir tedbir alınmış mıdır? Bütün okul binalarında yeterli temizlik görevlisi bulunmakta mıdır? Bu yıla kadar Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında haftanın 5 günü çalışan temizlik personeli tasarruf gerekçesiyle görevlendirilmediği için İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalıştırılacak temizlik görevlileri eğitim dönemi boyunca beş gün çalışacak mıdır? Okullarda temizlik ihtiyacının velilerin inisiyatifle çözülmesine yönelik idari tedbirler uygulanmakta mıdır? Ülkemizdeki okul binası ve bu binalarda çalışan kadrolu temizlik görevlisi sayısı kaçtır? Okulların temizlik ürünü ihtiyaçları hangi yolla karşılanmaktadır?”

Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim Bakanı Tekin' maddelik

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,94% 0,02
  • EURO

    48,81% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5407,29% 1,50
  • Ç. ALTIN

    8944,84% 0,00