Milletvekili Mullaoğlu: Suriye’de zulme karşı mücadelemiz sürecek

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, "Bize ne derseniz deyin, Suriye de Hristiyanlara ve özellikle Alevilere yapılan zulüm ve katliamları haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

SİYASET 21.01.2025 15:46:00 0
Milletvekili Mullaoğlu: Suriye’de zulme karşı mücadelemiz sürecek

İskenderun/SES
CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Servet Mullaoğlu, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grubunda yaptığı konuşmayı eleştirdi ve meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında da "Bize ne derseniz deyin, Suriye de Hristiyanlara ve özellikle Alevilere yapılan zulüm ve katliamları haykırmaya devam edeceğiz" yanıtını verdi. 

Hatay Milletvekili Mullaoğlu, yazılı yaptığı basın açıklamasında da şunlara yer verdi: “Sayın Erdoğan, grup toplantısında Suriye’de insan haklarına açıkça aykırı olan, Hristiyanlara ve Alevilere yönelik kötü muamele ve katliamları dile getirdiğimiz için bizleri kötü niyetli olmakla suçladı. Ayrıca, geçmişte neden Baas rejimine ses çıkarmadığımızı ve bebekler katledilirken nerede olduğumuzu sorguladı. Ancak bu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Erdoğan, kendi yanlış Suriye politikalarının yıkıcı sonuçlarını örtmek için gerçekleri bilerek çarpıtmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, en başından beri Suriye’de masum bebekler ölmesin, kardeş kardeşi öldürmesin diye mücadele ettik. Sayın Erdoğan ise BOP eş başkanlığı görevinin gereği olarak bu ateşi körükledi. Kendisine sormak isteriz: Bu yüce Meclis size BOP eş başkanlığı görevini vermediğine göre, bu unvanı kim verdi? Diğer eş başkan kimdir? ABD mi, İsrail mi? Sayın Erdoğan’ın eş başkan olduğunu söylediği BOP, Orta Doğu’da 22 ülkenin sınırlarını ve haritalarını değiştirmeyi, yeraltı kaynaklarını sömürmeyi ve İsrail’in güvenliğini sağlamayı amaçlayan bir yıkım projesidir. Yüz binlerce insanın ölümüne neden olan bu projenin başat aktörleri ABD, İsrail ve İngiltere’dir. CHP, tarihsel misyonu gereği  olarak BOP  projesine karşı çıkmış ve emperyalist oyunlara karşı çıkmaya da devam edecektir. Erdoğan ise BOP projesinin müteahhitliğini yapmıştır!Reyhanlı’ya bomba düştüğünde Cumhuriyet Halk Partisi patlamadan hemen sonra oradaydı. Bir gün sonra Genel Başkanımız Reyhanlı halkıyla kucaklaştı. Sayın Erdoğan ise çok sonra gelerek sorumluluktan kaçan açıklamalar yaptı. Bugün, kardeşlik çağrılarımıza karşı ayrıştırıcı söylemlerle toplumu bölmeye çalışmaktadır.Cumhuriyet Halk Partisi olarak laiklik, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine bağlıyız. Sizin yıkıcı politikalarınıza, çarpıttığınız gerçeklere ve ayrıştırıcı söylemlerinize karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Kimse bizi birleştirici tarihsel misyonumuzdan uzaklaştıramaz. Biz kardeşliği bütün benliğimizle savunmaya devam edeceğiz!”

Mullaoğlu, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda da şunlara yer verdi: “Gerçekleri ve tarihi çarpıtmanıza izin vermeyeceğiz!  Siz İsrail ile İşbirliği içerisindesiniz. Suriye de kazanan İsrail olmuştur. Sayın Erdoğan, Suriye’deki insan hakları ihlallerini, Hristiyanlara ve özellikle Alevilere yapılan katliamları dile getirdiğimiz için bizleri kötü niyetli olmakla suçladı. Bize ne söylerseniz söyleyin biz yapılan zulümleri haykırmaya devam edeceğiz! Biz, başından beri 'bebekler ölmesin' diye mücadele ederken, sayın Erdoğan siz BOP eş başkanlığı görevinin gereğini yerine getirerek yıkım projesinde yer aldınız! Bu yıkım projesini kimden talimat alarak yürüttünüz! BOP'un diğer eş başkanı kimdir? CHP, tarihsel misyonu gereği  olarak BOP  projesine karşı çıkmış ve emperyalist oyunlara karşı çıkmaya da devam edecektir. Erdoğan ise BOP projesinin müteahhitliğini yapmıştır! Biz kardeşliği bütün benliğimizle savunmaya devam edeceğiz! Ne yazık ki ayrıştırma çabalarınız sonuçsuz kalacaktır.”

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

HTO'dan 56 hekime plaket

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

  • BIST 100

    9141,31%-0,67
  • DOLAR

    39,53% -0,21
  • EURO

    45,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4307,98% 0,26
  • Ç. ALTIN

    6950,65% 0,22