Metrekareye 31 kilo yağmur

İskenderun'da dün yağan yağmur, kentin bazı bölgelerinde cadde ve sokaklar ile bazı ev ve işyerinin su altında kalmasına yol açtı.

21.09.2022 17:11:00 0
Metrekareye 31 kilo yağmur

*Kentte dün sabah yağan şiddetli yağışla, metrekareye 31 kilogram yağmur düştü. İskenderun'da cadde ve sokakların su altında kalmasında kısa sürede düşen şiddetli yağış kadar, yaz döneminde kentte yapılan asfaltlama işleminde mazgalların asfalt altında kalması ve bunların açılmamasının da etkisi bulunuyor. 

İskenderun/SES
İskenderun ve Hatay yöresinde dün başlayan ve etkili olan şiddetli yağış kentte birçok cadde ve sokağın su altında kalmasına yol açtı. İskenderun'da dün gece başlayan ve sabah şiddetini arttırarak etkili olan yağış, şehirdeki bazı ev ve işyerleri  de su altında kalmasına yol açtı. Bölgede etkilen olan yağış bugün ve yarın da sürecek.

Metrekareye 31 kilo yağış düştü
İskenderun Meteoroloji Müdürlüğü, İskenderun'da metrekareye 31 kilogram yağışın düştüğünü ve yağışların yörede 23 Eylül Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de, yarına (23 Eylül Cuma) kadar hava sıcaklığında 2 ile 4 derece arasında düşüş olmasının beklendiğini açıkladı. Meteoroloji, kuvvetli yağış konusunda da uyardı. Hatay Valiliği aracılığıyla yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (22 Eylül Perşembe) öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Hatay’ın kıyı kesimlerinde; Antakya, Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Belen, Samandağ, Yayladağ, Altınözü, Defne'de yerel kuvvetli 30-60 kg/m2 olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" değerlendirilmesine yer verildi. 

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73