Meryem Ana Bayramı kutlandı

Hristiyan cemaatının kutsal günlerinden olan Meryem Ana Bayramı (Yortusu) 15 Ağustos Meryem Ana Günü kutlandı. Meryem Ana Bayramı, İskenderun, Arsuz, Antakya, Samandağ ve Altınözü´ndeki kiliselerde düzenlenen ayinle kutlandı.

GÜNCEL 18.08.2021 13:19:22 0
Meryem Ana Bayramı kutlandı

Nesrin Geyik/İskenderun


Türkiye´nin tek Ermeni köyü olarak bilinen Samandağ´ın Vakıflıköy Mahallesindeki Meryem Ana Kilisesinde düzenlenen Meryem Ana Yortusu (Surp Asdvadzadzin) ayinini, Türkiye Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Sahak Maşalyan yönettti. İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Papazı Avedis Tabaşyan´ın da bulunduğu ayine, çok sayıda müslümanın yanı sıra, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Meryem Ana Yortusu için Hatay´a gelen Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Başpiskoposu Maşalyan ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı da ziyaret etti. Vali Doğan, Ermeni Patrikhanesi heyetini makamında kabul etti. Başpiskoposu Maşalyan ve beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da ziyaret etti.

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yerinde dönüşümde 'müteahhit sorunu'

Kimyon: 5.000'lik onaylanmadan 1/1.000 kararı alınmış

Doğrudan temin yüzde 50 azalsın

DASİFED'e yeni yönetim

Meclis, komisyonlarını seçti

İSKOOP, 25 Nisan'da faaliyete girecek

Plana 837+41 itiraz

Konteyner çarşı taşınıyor

Hatay'dan 20+3 delege oy kullandı

Can Atalay’dan 'tutuklu öğrenciler' mesajı

Arsuz'a 2 başkan yardımcısı daha

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,66% 0,07
  • EURO

    46,42% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4305,31% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,00