Mertcan yaşam mücadelesini kaybetti

Mertcan yaşam mücadelesini kaybetti

Ödevini yapamadığı gerekçesiyle babası tarafından dövüldüğü öne sürülen Mertcan Y., yoğun bakım ünitesinde dört gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

İskenderun/SES

Olayla ilgili baba M.C.Y., İskenderun Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, Mertcan´ın kardeşi ise Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Hatay Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü´nce koruma altına alındı.
Mertcan, salı günü Gültepe Mahallesindeki evinden ağır yaralı olarak götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanede cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Destek ünitelerine bağlı olarak yaşamını sürdüren Mertcan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve önceki gün hayatını kaybetti. 6 yaşındaki Mertcan, dün düzenlenen törenle İskenderun Çankaya Mezarlığnda sonsuzluğa uğurlandı.

Baba tutuklandı, kardeşi koruma altında
Soruşturma kapsamında oğluna şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 yaşındaki Mertcan´ın babası Mehmet Y., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Eşinden 1,5 yıl önce boşanan baba Mehmet Y.´nin, olaya müdahale eden sağlık görevlilerine, oğlunun yüksek bir yerden düştüğünü fade ettiği belirtilmişti.
Olayla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan basın duyurusunda şu bilgilere yer verildi: “01.01.2019 tarihinde İskenderun ilçesinde 2013 doğumlu M.C.Y. isimli çocuğa babası olan M.A.A. isimli şahıs tarafından elektrik süpürgesinin demir boru kısmı ile kasten yaralama eyleminde bulunduğunun iddia ve ihbar edilmesi üzerine olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma işlemlerine başlanıldığı, olaya ilişkin delillerin toplanması amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerekli adli emir ve talimatların verildiği, şüpheli M.A.Y.´nin yanında bulunan diğer çocuğu olan Y.T.Y.´nin Cumhuriyet Savcılığımızın talimatı ile Hatay Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü´nce koruma altına alındığı, M.C.Y. isimli çocuğun kasten yaralama eylemi sonucu İskenderun Devlet Hastanesi´nde yoğun bakım servisinde 01.01.2019 tarihinden itibaren tedavi görmekte olduğu, soruşturma işlemleri kapsamında M.A.Y. isimli şahsın süpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı ve tutuklanması talebiyle 02.01.2019 tarihinde İskenderun Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, İskenderun Sulh Ceza Hakimliğince süphelinin üzerine atılı suçtan dolayı 02.01.2019 tarihinde tutuklanmasına karar verildiği, M.C.Y. isimli çocuğun İskenderun Devlet Hastanesi yoğn bakım servisinde tedavisi devam etmekte iken 05.01.2019 tarihinde vefat ettiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca M.C.Y.´nin ölü muayene işleminin yapılarak otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp Kurumuna sevk edildi, olay ile ilgili soruşturmanın devam ediyor.”



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,36% 0,38
  • EURO

    45,59% 0,75
  • GRAM ALTIN

    4301,16% -0,62
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15