Medeniyetler Korosundan İsrail´de konser

Medeniyetler Korosundan İsrail´de konser

Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Akdeniz İhracatçıları Birliği organizasyonu ile İsrail´de düzenlenen İsrafood Gıda Fuarı kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu, Kudüs ve Tel Aviv kentlerinde konser verdi.

 

Kudüs´deki tarihi Osmanlı İstasyonundaki konserde, ilahi ve eserleri okuyan Medeniyetler Korosu, Müslüman, Hristiyan ve Musevi ilahilerini, şef Yılmaz Özfırat yönetiminde seslendirdi. Koro şefi Özfırat, İsrail´de ilk defa sahne aldıkları ifade ederek, 'Barış için dünyanın neresi olursa olsun konser vermeye hazırız. Kudüs´te yaşayan insanların konserimizi beğenmeleri ve eserlere eşlik etmeleri, barış mesajlarını alkışlayarak destek vermeleri bizleri fazlası ile onure etmiştir. Kudüs programımızda Müslüman, Hıristiyan ve Musevi´lerin kutsal mekanları ziyaret etme şansını da bulduk' dedi.

İkinci konser Tel Aviv´de
Antakya Medeniyetler Korosu, Tel Aviv´de de konser verdi. Tel Aviv´deki tarihi tren istasyonunda eserleri seslendiren Antakya Medeniyetler Korosunun konserini Türkiye´nin İsrail Büyükelçisi Mustafa Kemal Ökem, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Akdeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Alican Yamanyılmaz, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Akdeniz İhracatçıları Birliği Saymanı Tahsin Kabaali ile AKİB yönetimi de dinledi. Konserde konuşan Özfırat, 'Yıllar önce atalarımızın barış getirdiği topraklarda verdiğimiz konserlerle barış mesajları vermenin gururunu yaşadık. Koroda yer alan farklı dinler ve mezheplerden üyelerimiz gibi farklı dinlerden insanlardan oluşan izleyiciler, ilahilere eşlik etti' değerlendirmesinde bulundu.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00