Meclis, tahsisi görüşecek

Meclis, tahsisi görüşecek

İskenderun Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısının ilk oturumunu dün yaptı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis, gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağladı.

Burak Milli/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısının ilk oturumunu dün yaptı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis, gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağladı.
Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde konuşpan İskenderun Belediye Başkanı Dingil, İskenderun´u daha güzel ve daha modern hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Dingil, 'Kentin birçok noktasında çalışmalar devam ediyor. Belediye ekipleri şehir genelinde birçok yerde asfalt ve kaldırım yenileme işlemelerini gerçekleştirdi. Çalışmalarda vatandaşın, esnafın ve muhtarların görüş ve önerilerini alıyoruz. Ortak akıl çerçevesinde sorunları çözüyor, belediyenin imkânları ölçüsünde halkın ihtiyaç duyduğu yerlere gerekli desteği veriyoruz. Bu çalışmalar daha yaşanılabilir bir İskenderun için' değerlendirmesini yaptı.

24 milyonluk ödenek aktarımı geri çekildi
Gündem dışı konuşmaların da yapıldığı İskenderun Belediye Meclisi toplanrtısında, üyeler, Sarıseki Mahallesi 47 nolu parsel ile Azganlık Mahallesi 106 ve 108 nolu parsellere yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu oy çokluğuyla kabul etti. Belediyenin 2018 Mali Yılı Performans Programı; 2018 yılı bütçe tasarısı; 2018 yılı Vergi, Resim, Harçlar ve Ücretler tarifesi; zabıta personeline 2018 yılı için ek çalışma ücretlerine sınır getirilmesi halinde ek çalışma ücretinin nüfus sayısına göre en üst sınırdan ödenmesi teklifleri ise Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Belediyenin 2017 yılı bütçesinde münakalede belirtilen muhtelif müdürlüklerin yıls onunda artacağı düşünülen gider tertiplerinden yol yapım giderleri ödeneğine 24 milyon 515 bin liralık ödenek aktarılması ile ilgili Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifinin geri çekildiği oturumda, Çay Mahallesi 1. mıntıka 1195 ada 2678/2, 2678/3 nolu parsellerin orada yaşayan gecekondu sakinlerine tahsisi ile ilgili yazılı önergenin gündeme alınmasını da oy birliği ile kabul edildi ve bu madde plan ve bütçe komisyonu ile imar komisyonuna havale edildi. Yörede yaşayanlar, Gaziantepli işadamının yıllar önce orada yaşayan gecekonduculara verilmesi şartıyla bölgedeki arsasının bir bölümünü bağışlamıştı.



Anahtar Kelimeler: Meclis tahsisi görüşecek

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

CHP'nin çalışma grubu Hatay'da

Galibiyete 1.4 milyon lira

Madene karşı 15 kuruluştan imza

Her nikaha "1 burs" şartı

Renan Koen Ses Hafızası projesi ile Hatay'da

TYP'li çalışanların sözleşmesi uzatılmadı

Höyük'te maden ısrarı

Temsili askerlik uygulaması

Esnaf konteynerde elektrik aboneliğine hazır değil

Gastronomi öğrencileri yemeklerini yarıştırdı

"Şairlerle söyleşmek" konuğu; Selçuk Akkoyunlu

"Kobani cezalarına" protesto

Orman bölge müdürü, Isparta'ya

İskenderun'da Gençlik Festivali

Üniversiteli 20 öğrenciden resim sergisi

Gençlik Bayramı kutlandı

TEDAŞ Arsuz’da şubeleşecek

“Yüreğimizdeki ışık” projesi

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Yükleniyor

  • BIST 100

    10613,93%-0,40
  • DOLAR

    32,18% 0,16
  • EURO

    35,03% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2426,66% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3896,67% -0,53